Van de voorzitter: Wat een dag

Toen ik gisteren tegen het middaguur de sporthal in liep, vielen de eerste vernieuwde folders van de Potgrondactie op de Maaslandse deurmatten. De Potgrondactie is een prachtige actie waarmee we met de hele vereniging een substantieel deel van onze begroting dekken: de jeugd brengt de folders rond, de dames gaan langs de deuren om de bestellingen te noteren en de mannen bezorgen de zware zakken kwaliteitsproducten van onze hoofdsponsor BVB Substrates tot in de tuin. Bestel nu: www.odomaasland.nl/potgrondactie

In de sporthal aangekomen genoot ik van de wedstrijd van ODO D1 dat afrekende met één van de concurrenten en in de komende weken aan 1 puntje genoeg heeft voor het kampioenschap. Kom volgende week zaterdag kijken als D1 al om 9.00 uur de kampioenswedstrijd speelt thuis in De Hofstede!

Nadat het plezier er bij ODO 4 zichtbaar vanaf spatte was het spitsuur voor mij “in functie”. Nadat ik de dextrootjes had uitgedeeld en het eerste fluitsignaal van de wedstrijd van ODO 2 begon – spoedde ik naar mij naar de kantine alwaar ik het contract met Rob Berreboom mocht ondertekenen.

Terug in de sporthal schrok ik wel enigszins van de 0-4 achterstand van ODO 2. In de kleedkamer vooraf hadden we uitgesproken te hopen geloven verwachten (zie verslag Cynthia) te winnen, en hoewel het in het eerste kwartier niet liep hielden we wel het vertrouwen. We vochten ons terug tot een 6-7 ruststand. Het sprookje leek compleet toen we op 1 minuut voor tijd op een 13-12 voorsprong een stip kregen die ons de benodigde overwinning met 2 punten verschil zou opleveren, maar zoals vaker in sport viel het kwartje de verkeerde kant op en kregen we de deksel aan de andere kant op de neus: 14-14. Heel trots op de vechtlust van ODO 2.

ODO 1 speelde gewoon een top wedstrijd. Ik zag een ploeg die hard voor elkaar werkte en na de wedstrijd terecht applaus kreeg van de grote hoeveelheid supporters. Twee hele enthoussisaste Teams van de Week F1 & F2. En een meer dan prima scheidsrechter uit het verre Vlissingen die na de wedstrijd bij zaalsponsor Sjee René samen met Hans van Gastel herinneringen ophaalde uit vervolgen tijden. Het was een mooie zaterdag.

Groet, Jaap
Jaap van Vliet
06-24272330