Een dag uit een leven van een coach ODO 2

9.30 uur: We mogen vandaag weer ballen, Vriendenschaar uit, hoe laat spelen Twan en Britt eigenlijk? Kan ik een van de twee nog aanmoedigen. Wil nog even kort beelden van de thuiswedstrijd Vriendenschaar bekijken. Rustig pak ik een bakkie koffie en besluit dat het een mooie dag wordt.

10.00 uur: Tijdens mijn tweede kopje lees ik een artikel over los zijn, vrij voelen en volledig voor je doel gaan. Iets om mee te nemen in mijn praatje voor vanavond? Ja wellicht. De rest van de dag borrelt dat een beetje in mijn kop.

14.00 uur: Ik ga kijken bij ODO A1 met Twan. De ploeg speelt een prima pot tegen de buurman uit Maassluis. Na een gelijk opgaande pot gaan de punten mee naar Maassluis, maar ik zie een ploeg die met plezier heeft gespeeld, die er hard voor heeft geknokt en goed kan leven met het resultaat. De dag is goed begonnen!

15:15 uur: Het voorbereidend praatje komt op papier, de beelden worden nog even bekeken. De verdedigende focus ligt vandaag op twee dames van de tegenstander. Nikki en Diana gaan dat klusje met behulp van hun vak klaren. Wij mogen opstellen, prettig. Er is nog even contact met Patrick. Er is nieuws, mooi nieuws….

16:45 uur: We vertrekken, Xavienne komt met Jaap vanaf ODO 4, Bram komt met ODO 1 mee. Wij vertrekken met 3… nee 2 auto’s. Miscommunicatie, gebeurt niet vaak. Gelukkig komt Monique net Maasland inrijden. Ze heeft ODO B2 met Britt aangemoedigd. B2 heeft gewonnen. Mooi!
In de auto met Diana en Michiel vd V. De master-opleiding van Diana wordt besproken. Daarnaast gaat het veel over korfbal, het wel en wee van ODO twee, de assist-cup van Frits en het kunnen inzien van je rol binnen de lijnen. Voordat we het doorhebben zijn we in Bodegraven bij de sporthal om twee punten op te halen. Simpel gezegd maar gezien de geringe verschillen tussen de ploegen…. Hoe dan ook, we gaan er iets moois van maken.

18:00 uur: Het praatje, de ploeg oogt ontspannen. Degene die het strijdtoneel gaan betreden zijn Cynthia, Nikki, Martijn, Thom en in het andere vak Jenny, Diana, Jannes en Lennart. Welke afspraken zijn er gemaakt per vak is mijn vraag. De antwoorden kunnen mij zeer bekoren, kort bevestig ik en vul wat aan. Verdedigend herhaal ik de training van donderdag en spreek ik met Nikki (en haar vak) af dat ze de aanvoerster een ‘vervelende’ avond gaat bezorgen. Diana mag de blonde dame uit het andere vak uitschakelen (samen met haar vak). Met zijn allen de druk erop! Vervolgens stel ik de vraag: zijn we los, voelen wij ons vrij. Wat bij mij al de hele dag borrelde, kwam voor mijn gevoel niet geheel over. Toch voel ik dat de ploeg zich redelijk vrij voelt. De tweede plek op de ranglijst voelt goed en het vertrouwen is groot.

18:30 uur: Nadat de volleyballende dames en heren zijn vertrokken start onze wedstrijd. Halverwege de eerste helft hebben we er 6 in liggen, de tegenstander 2. Met de rust staat het 6-9. Twee vrije ballen, twee strafworpen, drie van afstand en twee van dichtbij. Mooi!

19.00 uur: Rust. Met overheerlijke mandarijnen van onze Teambegeleider Jaap een licht kritisch praatje gehouden. Was dit slim of had ik beter andere bewoordingen moeten gebruiken? Zou dit een goed effect hebben op de ploeg of niet? We weten het wellicht pas achteraf. Wel iets om bij de direct betrokkenen nog een keer te toetsen.

19:10 uur:  Start tweede helft. De gastheer neemt het initiatief met de eerste twee doelpunten maar daarna is het ODO 2 wat de klok slaat. Met mooie aanvallen, kansen met én zonder bal en goed samenspel staat het na 15 minuten 9-14. Een marge van 5, voelt goed. Niet verslappen ODO, er kan veel gebeuren in 15 minuten! Ook het slotakkoord is echter voor ODO. De tegenstander van Nikki wordt gewisseld en met Margot (A1) en Michiel (?) de laatste 6 minuten binnen de lijnen zijn we op weg naar het laatste fluitsignaal. ODO 2 wint met 11-18. Trots deel ik veel high-fives uit en bedank de reserves en scheidsrechter. Het wordt steeds mooier!

19:30 uur: ODO 1 start zijn wedstrijd. Na een wat ongelukkig begin van de scheids trekt ODO op eigen kracht de wedstrijd naar zich toe. Na 2 keer 30 minuten is de winst binnen. Weer 4 punten met de selectie. Blij, trots, tevreden en met een beetje veel lekkere trek naar wat te eten sluiten we de wedstrijden af.

20:45 uur: Direct na de wedstrijd komen we even kort bij elkaar met de gehele selectie. Sanne vertelt dat ze in verwachting is. Mooi nieuws wat resulteert in reacties als “zie je, ik dacht het al” en veel knuffels. Wat mooi! Verder brengt Voorzitter Jaap nog het nieuws dat Rob Berreboom, een bekende van ODO, volgend jaar het stokje overneemt van Patrick en dat ik volgend jaar ODO 2 zal blijven coachen. Er komen positieve reacties uit de groep. Fijn!

21:30 uur: Met 4 punten in de kofferbak rijden we naar Maasland. Nog even contact gehad met de coach van Twist. Ook zij hebben weer gewonnen. Het gat blijft 2 punten met de koploper uit Vlaardingen. Dat belooft een mooi uitdagend slot te worden van deze zaalcompetitie. Twist zien we over 3 weken in Maasland.

22:00 uur: Aankomst bij Sjee René. Eindelijk wat te eten samen met een welverdiend biertje. Nog even gezellig nagebabbeld en rond 23:00 uur naar huis.

24:00 uur: het was een mooie dag, met een ongetwijfeld tevreden glimlach val ik in slaap!
Een zeer tevreden en trotse coach
Alex.

p.s. @Jenny: je hebt ongeveer 23 minuten in de aanval gestaan met je vak en je mag het volgende stukje schrijven.