ODO E1 – Fortuna/Delta Logistiek E5 (11-9)

Vorige week een spannende wedstrijd tegen Excelsior, toen nog ‘bijna medekoploper’…vandaag dan de grote wedstrijd tegen de echte medekoploper Fortuna. In de uitwedstrijd werd in de laatste minuut nog een veilig lijkende voorsprong uit handen gegeven en eindigde de wedstrijd gelijk, 9-9.
Toen viel al op dat de teams goed aan elkaar waren gewaagd.
Helaas moest Abigail afhaken wegens ziekte. Dat was natuurlijk een domper, we hopen dat je weer snel herstelt!
Als invaller deed Demi mee. En al snel liet zij zien dat ze ‘gewoon’ lekker meedraaide met de andere 3 meiden en dat is best wel knap!
En nog goed mee scoren ook! Een dikke pluim voor jou. Het spel in de E1 is behoorlijk anders dan wat je gewend bent.
Via een 0-1 achterstand, 1-1, 2-1 voor en 2-2 bleek na de 1e 10 minuten al dat het spannend zou worden. In de 2e 10 minuten bleek weer dat Fortuna wat scherper is in de afronding, alhoewel ze minder kansen kregen schoten ze wel raker. En wij hebben vaak veel kansen maar schieten niet elke bal er in. Via 2-4 konden we gelukkig weer langszij komen tot 4-4 en weer voor komen tot 5-4 . Rust.
Weer hameren op de kleine punten… Alles moet kloppen van het scherp vrijlopen tot goed gooien aan de buitenkant, het uitverdedigen/onderscheppen en verdedigend niet vliegen. En die kansen…..schieten om te scoren! Na rust een snel doelpunt zodat de voorsprong groter wordt. Via 6-4, 6-5, 7-5 en 7-6 bleef de spanning voortduren. Een gemiste strafworp en daarna toch weer scoren…8-6 na de 3e 10 minuten.
De grote vraag was of jullie het energie etende spel weer konden volhouden?
Via 8-7 kwamen we weer op 9-7 en daarna op 10-7. Maar rustig langs de kant coachen gaat dan echt niet. 10-8, 11-8….dat moet toch genoeg zijn? 11-9…. en ondanks kansen voor zowel Fortuna als ODO bleef het hierbij en werd de wedstrijd gewonnen! Met doelpunten van alle meiden (Dieke 1, Dana 4, Nina 3, Demi 3!) wat ook wel weergeeft dat je aanvallend goed bent op meerdere fronten.
Als trotse coach vind je dat ook wel verdiend gezien het spel wat je team speelt. Maar ook complimenten voor Fortuna voor het goede spel. Het was ook voor de neutrale toeschouwer een gave wedstrijd, en daar doen we het voor! Elke week zo’n wedstrijd spelen, ongeacht de uitslag, maakt jullie alleen maar beter. In de voorlopige tussenstand zijn jullie nu de trotse koploper. Maar…..we zijn er nog lang niet! Elke week weer staat de teller op 0 en moeten jullie het zelf (goed) doen. Ben benieuwd hoe jullie dat oppakken!