DVS 69 2 – ODO 2 (13-9)

Aan mij de eer om een stukje te schrijven over de wedstrijd.

Na de punten van afgelopen week tegen Vriendenschaar, vertrokken we met een goed gevoel naar Hendrik-Ido-Ambacht voor de wedstrijd tegen DVS 2 om 18:20.We hadden geen idee wat we konden verwachten, een onbekende ploeg, maar ook zij hadden vorige week 2 punten behaald.

In het praatje werd verteld dat we vooral naar ons zelf moesten kijken. Vorige week leek er wat druk op ons te liggen omdat we een aantal doelstellingen hadden beschreven namelijk: kampioen worden, positief blijven, boven in meedraaien etc… Maar het was ook niet te vergeten onze eerste zaalwedstrijd. Belangrijk was dat we onze tweede wedstrijd ontspannen in gingen. We kregen de opdracht om te tellen hoeveel schotkansen we per wedstrijd ongeveer gemiddeld kunnen creëren. Daarbij vertelde Alex dat hij wilde dat we niet keken naar hoeveel we gaan schieten maar de beste schotpogingen er uit te selecteren en die te benutten. Het moest meer als vak gebeuren en minder ieder voor zich.

Eenmaal opgesteld naar de lengte van de heren begonnen we de wedstrijd. DVS opende al gauw de score met een strafworp. Na het weggeven van een strafworp kwamen we bij elkaar en waren we het er over eens dat we niks tegen de scheidsrechter moesten zeggen want dat kon nog wel eens tegen ons werken. Vervolgens scoorde DVS met een schot (2-0) Er was nog niks aan de hand want door 2 schoten van ODO kwam er een gelijke stand op het score bord. ( 2-2)  DVS speelde vaak het zelfde spelletje, namelijk in de twee-twee. Dame lost op en de heren konden voor in het schot pakken of andersom. Beide teams scoorde nog 4 maal in de eerste helft en dat bracht ons op en gelijke stand van 6-6 met rust.

De tweede helft verliep wat moeizamer, als je kijkt naar de score van ODO hebben we er nog maar 3 kunnen maken. DVS lukte het om nog 5 schoten te scoren en helaas ook nog 2 strafworpen. Dat bracht ons op een eindstand van 9-13.

Jammer dat de kansen die we hadden er niet allemaal in gingen, we er maar 9 hebben gescoord. Dat is nog te weinig in deze poule en we zullen er alles aan moeten doen om meer te gaan scoren. We zaten er als verdediging bot boven op en hebben weer geknokt als een team, door elkaar te helpen als het even niet lekker liep en positief te blijven. (en dan denk ik vooral aan de schouderklopjes in de rust)

Ik denk zeker dat het nog mogelijk is om boven in mee te draaien want we waren zeker niet kansloos en hadden deze wedstrijd naar ons toe kunnen trekken als de afronding beter was.

Volgende week gaan we weer knallen en genieten van de thuiswedstrijd tegen WION.

Supporters en reserves bedankt! Het volgende stukje wordt geschreven door Lennart.