ODO E3 – GKV (H) E1 (6-4)

Na een geweldig veldseizoen achter de rug te hebben, was het weer tijd om onze eerste echte competitiewedstrijd in de zaal te gaan spelen. We mochten al een keer oefenen tegen dijkvogels. Als dat een echte wedstrijd was geweest, hadden we de punten meegenomen naar Maasland. Maar dat was jammer genoeg niet voor het ‘echie’. Nadat de Sint ons land weer was ingekomen, mocht de E3 nog even laten zien dat ze nog steeds zo goed waren als op het veld. Jammer genoeg kon Tim er niet bij zijn omdat hij ziek was. Voor de wedstrijd begon waren sommigen nog hartstikke druk van het feest in Maassluis, dus die energie konden ze meteen gebruiken in de wedstrijd. Toen de wedstrijd begon, kon je dat ook wel daarin terugzien. Toch begon ODO met een achterstand. Dit hebben we nog niet vaker gehad in dit team! Het mooie was dat iedereen zijn of haar hoofd koel hield, waardoor het spel alleen maar beter werd van de E3. In de rust werd duidelijk dat het gooien moeilijker werd doordat GKV goed verdedigde. De oplossing was: Uitstappen en goed kijken naar wie je gooit. Ook speel je nu natuurlijk met een harde ondergrond, waardoor je ook ineens kon stuiteren. In de tweede helft werd er veel beter gespeeld en ook meer gescoord. Er werd bijna gevochten voor de bal, zo fanatiek was iedereen! De eindstand was 6-4. Fijn dat er bij zo’n eerste wedstrijd gelijk iedereen er weer voor gaat, het is mooi om te zien voor de trainer en ook voor de ouders. Volgende trainingen gaan ook nog meer oefenen met het gooien met een tegenstander voor ons neus, dat maakt het in de wedstrijden waarschijnlijk makkelijker met gooien.