ODO 1 – Vriendenschaar (B) 1 (12-13)

Na een oefenperiode waarin we veel wedstrijden hadden gespeeld, begon zaterdag de echte competitie. Een wedstrijd waar iedereen naar uit had gekeken. De laatste wedstrijden op het veld geen punten gehaald, maar uit de laatste oefenwedstrijden toch weer vertrouwen gehaald. Met name scorend leken we op de goede weg.
Tegenstander in de eerste wedstrijd was Vriendenschaar uit Bodegraven. Een ploeg die we nog kennen van de veldcompetitie van vorig jaar en die we zeker niet mochten onderschatten. Het plan was duidelijk: verdedigend overal en altijd druk geven en aanvallend veel schoten pakken.
We startten redelijk. De aanvallen waren wat rommelig, maar we kregen in ieder geval genoeg kansen, alleen was de scherpte in de afronding er niet. Halverwege de eerste helft hadden we er pas 2 inloggen. Vriendenschaar speelde niet veel beter, maar maakte de kansen wel af en liep zo uit naar een 2-7 tussenstand. Aan het eind van de eerste helft wisten we de korf nog drie keer te vinden waardoor we met een 5-8 tussenstand gingen rusten. Geen super eerste helft dus, maar kansen genoeg alleen de afronding zou veel beter moeten.
In de eerste aanval na rust scoorden we gelijk de 6-8, maar daarna stokte het weer. De aanvallen bleven moeizaam gaan en de afronding bleef een probleem. Verdedigend stond het goed, maar als je zelf zo weinig scoort, dan wordt het wel heel lastig.
Patrick probeerde met drie wissels nog wat nieuwe energie in het veld te krijgen. Via een tussenstand van 8-12 kwamen we nog wel terug tot 11-12, maar Vriendenschaar gooide met een vrije bal de wedstrijd in het slot. Uiteindelijk floot de scheids bij 12-13 af en zo beginnen we de competitie met een valse start.
Dinsdag staat de wedstrijd tegen Conventus op het programma voor de Zuid-Holland Cup. Een mooie gelegenheid om de scherpte weer terug te vinden zodat we zaterdag tegen DVS ’69 revanche kunnen nemen.
Supporters en team van de week bedankt voor jullie support!