DES (D) 2 – ODO 2 (16-16)

Terwijl onze coach heerlijk aan het genieten was van de Spaanse zon, vertrok ODO 2 onder leiding van interim-coach Bram Hanemaaijer naar het altijd mooie Delft voor een lekker potje korfbal tegen DES 2. Voorafgaand aan de wedstrijd stuurde onze coach een mooi berichtje (zie afbeelding) vanuit Spanje dat ervoor moest zorgen dat iedereen tot het uiterste zou gaan vandaag!

IMG_7479

Gesterkt door dit bericht startte we aan de wedstrijd. Volgens mij had DES ook zo’n bericht gehad, want ze vlogen uit de startblokken en wisten al in de eerste aanval een afstand schot te maken. Lennart liet echter gelijk zien dat we hier toch echt waren gekomen om de punten op te halen en scoorde direct de 1-1. De toon was gezet!

Gedurende het eerste kwart bleven DES en ODO nek aan nek, waarna DES begeven moment toch enkele keren een gaatje van 2 wist te slaan: 6-4, 7-5 en 8-6. ODO kreeg nog een tegenslag te verwerken toen bleek dat Lennart na een verstuiking van zijn enkel niet meer verder kon spelen. Hij werd vervangen door Martijn (ook wel Tinus genoemd). Vrij snel hierna wist DES door een schot en een vrije bal het gat uit te breiden naar 10-6. ODO liet het hier natuurlijk niet bij zitten en wist door een fraai afstandsschot van Jannes en een tweede bal van Tinus, die perfect werd aangegeven door onze reboundster (lees rebound ster) Marije, de stand vlak voor rust weer terug te brengen naar 10-8.

Dit gevoel wisten we mee te nemen naar de tweede helft, want Martijn (ook wel Moerman genoemd) maakte gelijk de aansluitingstreffer: 10-9. De verdediging hield het hierna zo’n 10 minuten goed dicht en DES wist zich even geen raad meer met het uitstekend verdedigen van Jannes. Tegelijkertijd wist de aanval goede aanvallen neer te zetten en was het Thom die met een schot voor de 10-10 zorgde!

ODO wist het goede spel door te zetten wat dan ook resulteerde in een voorsprong: 11-13. En later ook nog de 13-15. Zo naderden we een spannend einde van de wedstrijd waarin beide ploegen kans maakten op de overwinning, want DES was inmiddels alweer op gelijke hoogte gekomen: 15-15. Direct na deze gelijkmaker maakte Moerman zijn 4e van de wedstrijd en kwamen we met nog 4 minuten te spelen op een 15-16 voorsprong. Helaas kregen we nog een schot tegen waardoor het weer gelijk stond: 16-16. In de laatste 2 minuten hadden beide ploegen nog kansen op de winnende treffer, maar beide ploegen verzaakten te scoren.

We hebben deze wedstrijd weer geknokt voor wat we waard waren en hebben daar een DIK verdiend punt aan overgehouden! We mogen daarom trots terugkijken op een hele mooie wedstrijd waarin we aan DES een gelijk opgaande tegenstander hadden en we zodoende tot een terechte puntendeling kwamen. Ik wil graag het meegereisde publiek bedanken voor het komen en onze interim-coach Bram bedanken voor zijn inzet! Volgende week staat de laatste veldwedstrijd voor de zaal op het programma. ODO 2 mag dan om 14:30u aantreden tegen RWA 2. Moerman zal over deze wedstrijd een stukje schrijven. Tegen RWA hoop ik dat het vrouwelijke aandeel in de score in ieder geval veel groter word dan nu het geval was (1 van de 16). Daar hebben we namelijk kwaliteit genoeg voor! Eén ding staat sowieso vast we zullen volgende week weer alles geven!