ODO 1 – Maassluis 1 (13-12) #update NU MET VIDEO

Hallo allemaal,

Na de goede wedstrijd van vorige week waarin we gelijkspeelde tegen KOAG, stond gisteren de derby tegen Maassluis op het programma. Aan ons de taak om hier een vervolg aan te geven. ODO tegen Maassluis brengt altijd iets extra’s met zich mee. Er is meer spanning, felheid en het publiek (zowel voor als tegen je) want van Maassluis moet er worden gewonnen.Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we een duidelijke tactiek doorgesproken die ons, mits deze goed uitgevoerd werd, tot een overwinning zou moeten leiden.

We begonnen scherp aan de wedstrijd en kwamen snel op een 2-0 voorsprong. Echter trok Maassluis de stand weer gelijk en volgde er een fase waarin er over en weer doelpunten werden gemaakt. Dit was van korte duur, want nadat Maassluis de 5-5 had gescoord was er een doelpuntloze fase. Aanvallend was het zoeken en maakte we het onszelf vooral erg lastig door moeilijke ballen te willen gooien en te weinig op het schot te spelen. Ook hadden we hier en daar wat pech in de afronding. Verdedigend voerde we onze taken prima uit en ontregelden we het spel van Maassluis volledig.

In de rust werden de puntjes weer op de i gezet. We konden vooral aanvallend veel beter dan dat we hadden laten zien. Het mocht allemaal net iets scherper. Wel wisten we dat het doelpunt niet lang meer op zich kon laten wachten. Verdedigend zat het prima in elkaar, maar 6 tegendoelpunten incasseren is gewoon goed.

Vol vertrouwen begonnen we aan de tweede helft. Na 5 minuten kreeg Eline een strafworp waarna Rick ons weer op gelijke hoogte bracht. Bij een 7-8 achterstand was het tijd voor de wissels. Mark, Willem en Marije kwamen het veld in voor Thijs, Rick en Sanne. Willem maakte dus sinds de zaal(!) zijn rentree en deed dit meer dan verdienstelijk. Via een schot van Wouter werd het 8-9 waarna Maassluis nog een keer op een gaatje van 2 kwam. Het vak met Marije (die uitstekend inviel) kwam weer in de aanval waarna er veel kon worden herhaald wat leidde tot 2 doelpunten van Willem. 10-10 met nog een paar minuten te spelen.. Via Loraine en Willem kwamen we op een 12-11 voorsprong waarna we een miraculeuze stip tegen kregen wat leidde tot de 12-12.

Toen stond Wouter op en in de ALLERLAATSTE seconde schoot hij ons naar een overwinning. Wat voelde en voelt dat nog steeds heerlijk. Met zijn alle vierden we groot feest, wat wel aantoont dat het met de sfeer prima zit. Deze wedstrijd brengt toch altijd wat extra spanning mee en om hem dan zo te winnen is helemaal super. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ACKC op het programma, waarin we weer opnieuw hard gaan werken  voor de 2 punten!