Van de voorzitter: Terugblik op de geslaagde MeatUp

Toen we medio april met de voorbereidingen begonnen was er natuurlijk nog geen weersvoorspelling. Deze week was hij er wel, maar hij veranderde per dag. Zon, een buitje, onweer. Toch weer zon. De beelden van noodweer in West-Europa. Terwijl de lijst met aanmeldingen groeide tot 200 deelnemers was de uiteindelijke conclusie: zon. En dat terwijl bij onze vrienden van de Scouting al een stevige tent geregeld was. Nou die kon dan mooi zorgen dat het voedsel niet in de felle zon zou staan…

De oorspronkelijke gedachte was dat we het met vijf jaar verlengde hoofdsponsorschap van BVB Substrates feestelijk zouden ondertekenen. We hadden voor de MeatUp voor ogen terug te blikken op het verleden van de vereniging, het mooie heden met al zijn vrijwilligers vieren en vooruitkijken naar de toekomst; iets waarin het lange en verlengde contract met BVB Substrates de ultieme metafoor is. Helaas was Mart van Buuren op het laatste moment verhinderd, maar we hebben dan nog een keer te goed om met elkaar het glas te heffen.

Kwart voor drie gingen zo’n 150 sportievelingen de strijd aan bij één van de twee mixtoernooien en het inmiddels niet meer bij ODO weg te denken Kubb. Speciale vermelding voor het team Zegwaard, ook weer zo’n mooie metafoor naar het verleden, heden en toekomst. En bedankt voor de lekker gezonde groente-snacks Jan!

Na het toernooi brachten we met zijn allen een toast uit op de vereniging. Speciale aandacht was er voor alle 45 trainers en coaches van het afgelopen jaar. En natuurlijk het verdiende bedankje voor Jaap & Marianne van Waardenburg voor de energie die zij de afgelopen jaren staken in het opzetten van de traditie rondom de maaltijden bij ODO.

Nu zou je zeggen wat kan er nu nog fout gaan? De BBQ is immers altijd in goede handen bij de gezusters Vreugdenhil!? Er werd stilaan gefluisterd dat de heftigste regens ons nét zouden passeren. Het onweer nam toe. Ik herinnerde mij de scheidsrechters-instructie om bij minder dan 10 seconden tussen flits en donder van het veld te gaan. We besloten dat iedereen naar binnen moest. Aanvankelijk was er aarzeling, een gezond wantrouwen van het gezag is geen ODO-er vreemd. De plots heftige regen trok ook de laatsten over de streep en binnen no-time stond de hele accommodatie blank. Om na een half uur te stoppen met regenen en iedereen met slippers of blote voeten door het hemelwater wade om een heerlijke burger te scoren. Hilarische filmpjes staan op onze Facebook pagina.

 

Het eb-getijde op het terras brak weer aan en de zon brak weer door. Bevat door dit moment zag ik het tafereel aan en zag een mooie toekomst voor ODO. Metaforen zijn mooie dingen.

Een speciale dankzegging aan de personen die in het bijzonder deze dag mogelijk maakten: Olaf, Addie, Marijn, Helen, Bianca en Claudia. En alle anderen die een steentje bijdroegen!

Groet, Jaap
Jaap van Vliet
06-24272330