ODO 6 – VEO 5 (9-6)

ODO 6 KOMT LAAT OP STOOM TEGEN VEO 5.
In de laatste wedstrijd in deze zaalcompetitie kon ODO 6 nog stijgen naar de derde plaats in de eindstand. Tegenstander voor deze wedstrijd was de rode lantaarndrager VEO 5, maar dit bleek in de uitwedstrijd een toch een tegenstander waarin ODO 6 zich verslikte. Er werd toen met 15-9 verloren, dus men was gewaarschuwd. Hoewel de gemiddelde leeftijd bij VEO 6 een stuk hoger ligt als bij ons zesde bleek ook nu weer dat het om meerdere redenen een lastige wedstrijd ging worden. Onder leiding van onze voorzitter Jaap van Vliet werd aan de wedstrijd begonnen. Nathan wist bij zijn eerste schot meteen te scoren, waarmee de toon leek te zijn gezet. Het vizier bleek echter toch niet goed vast gezet, want hierna zou het een kwartier duren voor er weer door ODO gescoord zou worden. Vooral het verdedigingsvak wist maar moeizaam de korf te vinden. Bart wist geen van zijn vele schoten tot een doelpunt te verzilveren. Na de wedstrijd werd wel duidelijk waar dit door kwam. Hij had ’s morgens met zijn andere sport, roeien, al een deelgenomen aan de Heineken vierkamp op de Amstel. Dan vind ik het niet zo raar dat zijn armen de bal niet goed meer omhoog kregen. De gasten namen na de gelijkmaker wat later zelfs een voorsprong. Deze werd weggewerkt door Coriene, maar weer wilde de volgende treffer maar niet vallen. Doordat ODO 6 zich het tempo van de tegenstander liet opleggen werd er in een erg laag tempo gespeeld. Hierdoor werd VEO in de hand gespeeld en hoefde ook zij niet erg hard te werken om de verdediging dicht te houden. Het resultaat was dat er acht minuten later weer tegen een kleine achterstand aan werd gekeken, maar deze werd gelukkig niet veel later door Wouter weer weggepoetst. Toch wat het VEO weer die voor de mandarijnen weer op voorsprong wist te komen en met 3-4 de kleedkamer opzocht.
Het begin van het tweede deel was duidelijk voor ODO 6. Na de snelle gelijkmaker van Coriene wisten zij het lang dicht te houden. De aanvallen gingen ook beter lopen en na acht minuten was het Wouter die zijn ploeg bij de hand nam. Met twee snelle treffers was het eerste gaatje een feit en was het aan het andere om deze voorsprong uit te breiden. Koen nam de plaats van Bart in, nadat hij was bijgekomen van zijn invalbeurt in ODO 3. Niet veel later wist ook hij de korf te vinden, waarmee het verschil drie werd. Na een kwartier in het tweede deel wist dan uiteindelijk ook VEO weer een gaatje in de verdediging te vinden. Ook Laura kwam nu van de bank en mocht de wedstrijd uitspelen op de plaats van Willianne. Het was weer een poosje zoeken, maar toen vond Celine voor ODO weer een gaatje in de VEO verdediging en was het verschil met nog negen minuten op de klok weer drie. Toen Nathan even later de negende treffer voor ODO maakte was de wedstrijd wel gespeeld. Met het doelpunt van VEO in de laatste minuut werd de 9-6 eindstand uiteindelijk op het wedstrijdformulier gezet. Met deze overwinning eindigt ODO 6 op een mooie derde plaats in de competitie en kan er weer met tevredenheid terug gekeken worden op dit zaalseizoen. Tijd voor een korte pauze en dan de wei weer in voor het vervolg van de veldcompetitie. Hierin zijn er nog kansen op de hoofdprijs, maar dan moeten alle wedstrijden gewonnen gaan worden. Lijkt een prima doelstelling voor ons zesde