ODO 1 – Luno 1 (23-10)

Gisteren speelden we tegen Luno. Om de druk op Weidevogels te houden, moesten we ‘gewoon’ winnen. Luno staat op de laatste plaats, maar dat is geen garantie voor een goede pot van ons. Wij hebben dit seizoen onze beste wedstrijden gespeeld tegen de topploegen, maar hebben steken laten vallen tegen de mindere tegenstanders. ODO 2 gaf in ieder geval het goede voorbeeld door Madjoe eenvoudig van de mat te spelen.
We begonnen de wedstrijd met een kleine wijziging in de opstelling. In het veld wisselden Mark en Thijs van vak en op de bank zat Paul op de plek van Patrick, die deze wedstrijd vanaf de tribune wilde bekijken.
Het begin van de wedstrijd ging gelijk op en het was weer even zoeken naar de combinaties in de nieuwe vakken. Luno startte ook goed en wist zelfs twee keer een voorsprong te pakken (2-3 en 3-4). Het kantelpunt kwam bij 4-4. Luno miste een stip en wij maakten daar goed gebruik van door drie keer op rij te scoren. Luno maakte nog de 7-5, maar dat was voorlopig hun laatste doelpunt. Onze verdediging stond goed en aanvallend werd er steeds beter gecombineerd en begonnen de doelpunten makkelijker te vallen. Met rust stond er een mooie 13-5 voorsprong op het scorebord.
In de tweede helft was het zaak om scherp te beginnen en dat lukte prima. De eerste zeven doelpunten na rust waren voor ons en zo liepen we uit naar een mooie 20-5 tussenstand. In de slotfase wist Luno ook weer een paar keer de korf te vinden en zo stond er uiteindelijk een ruime 23-10 overwinning op het scorebord.
Man van de wedstrijd was uiteraard Michiel. Die liet deze wedstrijd zien hoe je van een beer kan veranderen in een tijger (of was het nou een wolf?). Voor details, kun je terecht bij Patrick.
Deze wedstrijd geeft vertrouwen voor de laatste drie wedstrijden van het seizoen. Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen GKV dat ook nog steeds meedoet om het kampioenschap. De week daarna de lastige uitwedstrijd tegen Triaz. Op 12 maart spelen we de laatste wedstrijd tegen Weidevogels. Weidevogels heeft alles nu in eigen hand, maar als zij de komende wedstrijden een misstap maken, dan kan het nog een spannend slot van de competitie worden.
Alle supporters weer bedankt! We hopen dat jullie er de laatste wedstrijd ook weer bij zijn, we kunnen alle steun goed gebruiken!