Dijkvogels B3 – ODO B2 (2-6)

Gisteren mocht ik met jullie mee om te coachen, Lotte speelde al vroeg met #1.

Marieke en oo Jet mee als reserves en na een speurtocht naar de schoenen van Emy in de rust van de wedstrijd ervoor even wat ingeschoten. Daarna direct een praatje in de kleedkamer. Lotte had handige tips in het mooie ROZE schriftje geschreven en vooral besproken hoe we een leuke pot kunnen spelen als we met zijn allen er keihard voor knokken, ondermeer in de verdediging een oplossing zoeken voor de 2e insnij van Dijkvogels en aanvallend rondspelen, neerzetten en actie! en uiteindelijk met veel plezier gewoon een potje korfballen, whatever de uitslag. In het begin van de wedstrijd was het even wennen en zoeken. Verdedigend lukte het jullie niet allemaal om het op te lossen (loslaten van de tegenstander, vooral soort van zone verdedigen) maar gaandeweg ging dit steeds beter en merkte je dat Dijkvogels er moeite mee had dit weer op te lossen. En ja, als je risico’s neemt dan weet je dat je ook doelpunten tegen kunt krijgen….dat moet dan maar. Aanvallend wilde het niet zo lukken vooral door (zoals ik dat zag) het vrijlopen op 1 tempo ging en jullie te weinig in/uit tempo wisselden. In de rust nog wat puntjes op de i gezet (gewoon door op het veld de siutaite voor te doen) en de 2e helft moest het dan gebeuren. En….het gebeurde ook! Verdedigend wisten jullie Dijkvogels steeds meer aan banden te leggen en aanvallend gingen ze er bij ons wel in. Zodoende liepen jullie uit naar een welverdiende 2-6 overwinning, waarbij Marieke en Jet kort voor tijd ook nog even konden meedoen.

Meiden, ik heb genoten van jullie enhousiasme en wil er wat van te maken!

Zo zie je dat met elkaar ervoor gaan lol geeft en af en toe ook een leuke overwinning…