Fiks 3 – ODO 2 (14-14)

Beste lezers,

Door de sterke pot in de Maascup tegen Maassluis, waar wij als enige bereid waren om de overwinning te behalen, begonnen wij goed aan het nieuwe jaar. Dit gaf een erg fijn en vertrouwd gevoel bij de voorbereiding op de wedstrijden tegen Fiks en Achilles. Als team zijn wij erg gegroeid en de stijgende lijn moesten wij doorzetten tegen onze eerste uitdaging: Fiks. Zij stonden gelijk aan ons, samen op de tweede plek met 10 punten. Het is dus een erg belangrijke pot waar we moeten strijden voor de punten, zodat we hun van die gedeelte tweede plek af zouden stoten.

De wedstrijd begonnen we sterk en we deden wat Paul ons had opgedragen ‘Laat hun achter ons aanlopen, in plaats van wij achter hun’. Dit gebeurde zeker, we hebben constant voorgestaan met 3 à 4 doelpunten verschil. De verdediging was scherp, de aanvallen zaten goed in elkaar en de kansen werden afgemaakt. We moesten alleen oppassen dat we het spel niet te statisch gingen maken waardoor de tempo uit de bal zou gaan. De rust werd ingegaan met een 4-8 voorsprong.

Na de rust was het belangrijk om dit door te zetten, want als je ons team een beetje goed kent: het was nog niet gespeeld. Het streven was om uit te breiden naar 6 doelpunten verschil, zodat we een beetje konden ademen.

Dit begon goed door meteen de 4-9 te scoren. Vanaf hier ging het achteruit. Maar waardoor het kwam, ik weet het niet. Was het de tijdsdruk? Was het de spanning? Dachten we er te makkelijk over? Lieten we de felheid liggen? Liepen we achter hun aan? Of was het gewoon pech? Wat ik wel weet is dat dit onnodig was. We speelden ons spelletje niet meer, maakten onnodige fouten en werden hiervoor afgestraft door strafworpen tegen. Terecht of onterecht, dat blijft de vraag maar daar kan je niks aan veranderen. Fiks bleef mee scoren en kwamen zo steeds dichterbij, totdat ze in de laatste halve minuut de 14-14 scoorden. ‘Zuur’ is het enige acceptabele woord dat in me op komt. We mogen blij zijn met een punt, maar de teleurstelling is groter.

Maar koppies omhoog, ik denk dat ik voor vele spreek als ik zeg dat wij hartstikke goed meedoen bovenin de poule en dat er nog helemaal geen conclusies of dergelijke getrokken mogen worden. Volgende week tegen Achilles zullen we laten zien wat we waard zijn.

Publiek, reserves en invallers bedankt. Wij zullen jullie steun en support volgende week weer hard nodig hebben bij onze wedstrijd tegen de koploper. 18:10 in sporthal Ockenburgh in Den Haag. Hierover mag Jannes een mooi stukje schrijven.