Valto 6 – ODO 6 (8-9)

ODO 6 VERRAST KOPLOPER VALTO 7.
Het wil dit zaalseizoen nog niet erg lukken bij ODO 6. In de veldcompetitie staan ze op een mooie 2e plaats, maar sinds we de zaal in gegaan zijn lijkt de scherpte ook verdwenen. Tot gisteren deelden zij de laatste plaats met Avanti 10 en VEO 5. Het was dus een wedstrijd waarin de punten intussen gepakt moesten worden. Stunten tegen een koploper moet kunnen, dus werd er onder leiding van scheidsrechter Marco van de Beukel geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. Opvallend was dat bij aanvang juist de aanwezige supporters de ouders waren van de spelers op de bank. Gelukkig werd de supporter schare al snel uitgebreid en kon de thuisploeg op voldoende steun rekenen. Het was in het begin wel lang zoeken naar het eerste doelpunt voor ODO. Er werden wel mooie lange aanvallen gespeeld door het uitstekende rebound werk van Laura, maar de bal wilde maar niet door de korf. Het waren dan ook de gasten uit De Lier die de score openden uit een doorloop van één van de dames. In de achtste minuut wist Koen uiteindelijk ook voor ODO raak te prikken en werd er van vak gewisseld. Als je zo lang hebt aangevallen is het altijd even lastig omschakelen, wat ook nu leidde tot een fout in de verdediging en namen de gasten weer een kleine voorsprong. Later zou blijken dat dit de laatste keer zou zijn dat Valto de voorsprong nam, want met twee doelpunten van Bart en Koen nam ODO een kleine voorsprong. Halverwege de 1e helft was daar nog één keer een gelijkmaker, voordat de thuisploeg de korf dicht timmerde. ODO 6 zou tot de rust de basis leggen voor de overwinning door met vier doelpunten op rij de ruststand op 7-3 te zetten.
Valto wilde echter nog niet opgeven en kwam scherp uit de kleedkamer. Binnen enkele minuten werd de achterstand gehalveerd, maar daar had Koen wel een antwoord op. Hij nam zijn ploeg op sleeptouw en wist met weer twee schoten het verschil weer te herstellen naar vier punten. Toen volgden er echter een lange periode zonder doelpunten van Maaslandse zijde. De gasten wisten hier gelukkig geen gebruik van te maken, want ook zij hadden moeite om de korf te vinden. Zij scoorden slecht een maal in deze twaalf minuten, maar toen gooiden Nathan en Koen de wedstijd in het slot door het verschil te vergroten naar 12-6. Er waren nog slechts vier minuten te spelen, dus de overwinning moest veilig gesteld worden. Valto wist nog wel twee maal de korf te vinden, maar de eindstand werd door Max op het bord gezet toen hij in de laatste minuut de 13-8 binnen schoot. Een mooie overwinning tegen de koploper en hiermee laat ODO 6 twee ploegen achter zich in de competitie. Er is nu even tijd voor wat anders, want de competitie gaat op 9 januari pas weer verder. We spelen dan tegen de laatste tegenstander VEO 5 in Voorburg.
Maar eerst allemaal genieten op het Oliebollen toernooi en van de feestdagen.
Fijne dagen allemaal en een sportief 2016, Arno van Leeuwen.