Luno 1 – ODO 1 (12-23)

Ja, u leest het goed. Het staat er echt, 12-23. Die stand komt er niet vanzelf! Lees daarom maar gauw door…

Na de heerlijke overwinning op Velocitas vorige week in onze Hofstede, stond vandaag de rode lantaarndrager Luno uit Linschoten op het programma. Omdat we tegen ZKC 31 1 dure punten hadden laten liggen, wilden we er vandaag alles aan doen om de positieve vibe van vorige week door te trekken naar vandaag in Linschoten. Dat we een ploeg met 0 punten niet moeten onderschatten was duidelijk, hier hadden wij ons op het veld al als ezeltjes aan een steen gestoten. Dit zouden we geen tweede keer doen. Eenmaal aangekomen in de Luno hal zagen we de trommels al klaar staan. Een aantal jaar terug dat ODO in deze hal speelde, was het echt een oorverdovend geluid en hadden ze een flinke supportersgroep actief. Aan ons de taak om te laten zien waar wij voor kwamen: 2 punten!

Weer een wisselende opstelling deze week. Wat wil je ook met blessures, mensen die ziek zijn geweest, geschorst zijn of juist weer voor het eerst meedoen na een blessure. Dan wisselt er af en toe het een en ander. Het tweede kon niet met ons mee dus we hadden oud eerste speelster Jakomijn en Kees zo ver gekregen met ons mee te gaan. Diana deed net als vorige week ook weer met ons mee en mocht de aanval openen samen met Sanne R., Willem en Thijs. In de verdediging begonnen Mark (weer terug van zijn blessure), Michiel, Lotte en Iris. Het was even zoeken, maar wij mochten de score openen door een mooie treffer van onze aanvoerder Willem. Luno had daar al vrij snel antwoord op helaas, waardoor we weer gelijk kwamen. Ze namen toen de leiding en al snel stonden we achter. Niet lang gelukkig, we maakten weer gelijk. Met het doelpunt wat Luno hierop maakte namen zij voor de laatste keer deze wedstrijd een voorsprong. Toen wij eenmaal de 3-3 en 3-4 erin hadden liggen, groeide het vertrouwen en gingen we steeds betere aanvallen spelen. We waren lekker scherp in de afronding en bouwden uit naar 4-10. Er werd leuk gespeeld en iedereen was lekker positief naar elkaar. Verdedigend deden we het ook goed. Wat alleen onnodig was, waren een aantal overtredingen in de laatste minuten voor rust. Ruststand: 6-12.

Pat was blij want al z’n meiden hadden gescoord, en ook bijna alle heren. We deden het echt samen vandaag, als een team. Dat we plezier hadden was ook duidelijk te merken in en buiten het veld. Taak was om dit nu door te zetten in de tweede helft, te blijven scoren en scherp te blijven in de verdediging. Het is dan wel bijna sinterklaas maar die cadeaudoelpuntjes voor Luno sloegen nergens op. Onze taak was de voorsprong uit te bouwen. Dit deden we. Mark liet meteen in de eerste aanval na rust met een mooi afstandschot zien waarvoor wij hier gekomen waren. Het herriemakende publiek uit Linschoten werd naarmate de tweede helft vorderde ook steeds stiller, en terecht. Met plezier in ons spel speelden we de stand gemakkelijk naar 8-18. Wisseltijd: Sanne R. die nog wat last had van haar duim werd vervangen door Sanne A. en Willem kreeg rust voor zijn enkel doordat Martijn hem kwam vervangen. Het bleef leuk in de aanval; toen onze Chiel de 10-21 erin schoot via een korte kans was dat echt de kers op de taart. In de slotfase mochten ook Jakomijn en Kees nog meedoen, en niet onverdienstelijk! Jakomijn verving Diana (die overigens weer een leuke pot speelde vandaag) en Kees mocht plaats nemen voor Thijs. Een lekker vers vak! Kees kreeg nog een stip mee en tekende alweer voor ons 23e doelpunt. Het laatste doelpunt was door onze topscoorster Lot, die haar zesde doelpunt er van ver af in knalde met een lekker schot! De punten gingen mee naar Maasland, net als die van ODO 2. TOP!

Martijn, Jakomijn en Kees, bedankt voor het invallen! Supporters: super dat jullie er waren!
Volgende week zijn we vrij en die week daarna op 12 december staat de uitwedstrijd tegen koploper GKV uit Den Haag voor de deur. We spelen daar om 18:25u in sporthal Overbosch. Alle support is welkom! Wij hopen u weer te trakteren op een wedstrijd waarin we goed korfballen en plezier uitstralen.