Weidevogels 3 – ODO 4 (15-8, geen 15-7!)

Allereerst dient een opmerking gemaakt te worden over de einduitslag. Deze is in het inmiddels al fameuze DWF genoteerd als 15-7. Helaas was de laatste treffer onzerzijds aan het oog van de scheidsrechter ontsnapt.

Terug naar het begin. Al weken is #4 ongeslagen en voerde zelfs mede de ranglijst aan. De teleurstelling over de wedstrijd van vorige week (tegenstander niet op komen dagen) was al weer wat weggeebd (alhoewel de groepsapp bekant explodeerde) en bijna gehele compleet werd doordeweeks getraind om aldus fit en scherp genoeg aan de start te verschijnen. Rumour has it dat J.d.M. te HV vorige week penningen had betaald aan opponent DES om de wedstrijd af te zeggen. Ommers, J.d.M. te HV vorige week vader geworden van Max d. M. te HV samen met C.K. te HV. Ook via deze weg nog van harte gefeliciteerd! J.d.M. te HV had stalorders om nog thuis te blijven en zou aldus een extra reservebeurt absorberen. Het resultaat was dus niet.

Deze week de altijd lastige Weidevogels uit Bleiswijk. Een risicowedstrijd aangezien J.d.M. te Hv. toch maar weer direct naar de locatie zou komen. Uiteindelijk bleek hij – tot teleurstelling van de sterk bezette bank – toch de juiste hal gevonden te hebben, op tijd. Met die sterke bankbezetting (O.P. te L. , C.v.d. P. te M. en uw scribent) werd de wedstrijd met een uiterst goede wil aangevangen. Onder leiding van de oude bekende J.G. te Bw. Ondanks de goede voorbereidingen en peptalk bleek de goede wil niet goed genoeg om potten te breken. Ietwat onmachtig streed #4 voor wat het waard was maar dat bleek niet te veel. Waarbij maar weer eens het adagium van het team (sterk met zijn allen, zwak met zijn allen) duidelijk werd. Na krap 7 minuten stond het al 4-0 voor de thuisploeg en misten we een kostbare stip voor de aansluiting. Pas na 16 minuten viel de eerste Odo treffer direct gevolgd door een 2e. Via 5-2 werd het 6-4 en toch wel weer 8-4 bij rust. We roken dat er kansen waren maar die onmacht he…In de rust werderom een peptalk en de PBP’s (niet pitloos deze keer) en met wederom de goede wil de tweede helft aangevangen. Zoals zo vaak brak het verzet echter al snel en via 10-4, 12-6 en 14-6 na 7 minuten in de 2e helft (b)leek de wedstrijd gespeeld. Minutenlang werd er niet meer gescoord. De amechtig hijgende Snap, W.G. te M. en P.vd M te M werden vervangen door de ijzersterke bank in het laatste kwartier/10 minuten. De invalbeurt an sich was verdienstelijk maar het mocht voor het scoreverloop niet meer baten. 15-8 is duidelijk genoeg. Volgende week pakt #4  de draad weer op tegen KVS.!