ZKC ’31 1 – ODO 1 (19-13)

Na de eerste competitiewedstrijd tegen VZOD en de wedstrijd tegen Sporting Delta, mochten we gisteren aantreden tegen ZKC. Hoewel we de eerste zaalwedstrijd wel wonnen, was het goede spel van de afgelopen periode niet aanwezig. Aan ons de taak om dat te verbeteren. Na de leuke en vooral ook goede wedstrijd van het 2e, was het de beurt aan ons.

We begonnen scherp aan de wedstrijd met een doelpunt van Sanne R. In het eerste kwartier van de wedstrijd ging het gelijk op. We zetten solide aanvallen neer wat resulteerde in doelpunten. Na een 5-6 voorsprong wisten we de korf niet meer te vinden en kwamen we uiteindelijk uit op een achterstand van 9-6 bij rust.

Er zat geen lijn in ons spel, waardoor onze aanvallen erg chaotisch waren. Hierdoor misten we veel te veel kansen en speelden we slordig. Tijdens de wedstrijd hielden we ons veel te veel met de randzaken bezig waardoor we uit ons speel raakten.

De tweede helft moest beter. Helaas lukte dit niet in de praktijk. We konden nog steeds de korf niet vinden wat resulteerde in een 14-6 achterstand. Door middel van twee doelpunten van Willem kwamen we wel iets dichterbij maar kleiner dan 6 werd de achterstand nooit meer. In de resterende minuten vonden we de korf iets makkelijker maar soepel ging het niet. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd uiteindelijk gemaakt door Diana. Dit bracht dan ook de eindstand op 19-13.

Kortom, dit verlies hebben we volledig aan onszelf te danken. Volgende week moet het beter om te winnen. We moeten ons minder met de randzaken bezig houden en het gewoon zelf gaan doen. Gister een totale off day, volgende week zullen wij er weer staan. We weten dat we het kunnen, ik heb er alle vertrouwen in! Zaterdag blijven de punten in Maasland.