ONDO (G) A1 – ODO A1 (13-13)/ hoe blij de tegenstanders met ons zijn!!!!!

Zondagochtend. Ziek ben ik er nog steeds van. Doodziek. (Wat een raar woord is dat eigenlijk). Het lukt ons nog steeds niet om een wedstrijd waar we de betere zijn, waar het overwicht duidelijk aanwezig is niet om te zetten in 2 punten. En dan ga je toch nadenken waar dat aan zou kunnen liggen.

Maar eerst de wedstrijd. Veel publiek kwam kijken naar deze streekderby. Met een zieke Lotte en een terugkerende Thom en de A2 reserves op de bank begonnen we sterk aan de wedstrijd. ONDO mocht dan direct 1-0 scoren, maar via 1-3 en 2-5 werd een prima ruststand van 5-7 neergezet. ONDO scoorde vooral uit strafworpen, dus daar moesten we verdedigend beter mee omgaan.

Ironisch genoeg was 1e doelpunt na rust en het laatste doelpunt van de wedstrijd een strafworp!!!!!!

Maar er heerste af en toe een soort onrust in de ploeg. Hele mooie aanvallen werden afgewisseld met momenten die je als coach moet accepteren, maar soms onbegrijpelijk zijn. Je verwacht van spelers dat ze verder in hun ontwikkeling zijn, maar in het koppie gaat het vaak anders dan dat wij zouden willen. Psychologie, mental coaching misschien??

Ondo kwam terug op 8-8 en toen werd het retespannend. Bij 10-10 werden de opdrachten aanvallend wel goed uitgevoerd en bij 10-12 en 11-13 hadden we het veel slimmer moeten uitspelen. Maar ja, die onrust he!!!!

En zo kwam Ondo in de dying seconds nog langszij. Heel veel emoties na afloop van de wedstrijd en das dan ook wel weer mooi om te zien. Hoe gedreven iedereen is om te willen winnen en als dat dan net niet lukt is het (hoe wrang ook) wel mooi om te zien hoe iedereen er oprecht van baalt. Kon er op dat moment natuurlijk niet van genieten, maar het geeft wel aan hoe iedereen er mee bezig is.

Naar elkaar wijzen heeft geen zin. We zullen zeker moeten praten met elkaar om dit in de komende wedstrijden te voorkomen en lekker blijven trainen zoals we nu doen. We hebben een missie, en die staat nog steeds, hoe zwaar die ook gaat worden.

Zaterdag Excelsior, zijn altijd leuke wedstrijden. Laten we ervoor zorgen dat we niet voor de 3e keer een tegenstander blij maken met een punt!!!!!