LYNX E2 – ODO E1

E1 IS KAMPIOEN

Het was weer zaterdag en we mochten nog weer een wedstrijd spelen. Bente was er niet bij, want die was een weekend weg naar Limburg Deze wedstrijd moest worden ingehaald, omdat het vorig keer een hele natte boel was op het veld van Lynx E2. Toevallig speelden wij de week ervoor ook tegen Lynx, wat uitliep tot een groot drama voor onze tegenpartij. Toch konden we de zenuwen voelen, want dat voel je vaak wel even voor de wedstrijd begint.
De vraag is: Hoe kan je leren van dit soort wedstrijden? We zijn in de trainingen aan de slag gegaan met het rondspelen rond de korf, wat met sprongen vooruit gaat. Het is prachtig voor de trainers om te zien dat er nu al groei te zien is in het spelletje van wat de E1 speelt.
Voor de wedstrijd begon, is er nog een praatje gehouden. Ons eigen spel spelen en vooral dat iedereen een keertje scoort, was voor de trainers het belangrijkste.
Het fluitje van de scheidsrechter klonk en we konden gaan beginnen. De eerste tien minuten was nog wel even wakker worden. Het spel was goed, alleen gingen de kansen er niet in. Na de eerste time-out vielen de goals ineens wel en de ruststand was 1-5.
Er werd minder gescoord, maar wat werd er goed gespeeld door ODO. De meiden hebben het spel goed gespeeld en zelfs de bal even vastgehouden om het ‘counterkorfbal’ eruit te halen, ook al stonden ze helemaal vrij voor de korf. Je scoort minder, maar je leert er wel veel meer van. De eindstand is 2-11 geworden en iedereen heeft gescoord. Ook de strafworpen gingen er meer in. Hier hebben we ook op getraind en daarom was het leuk dat er nu op een goede techniek veel ballen ingingen.
ODO E1 is kampioen geworden!