ODO 2 – Avanti (P) 3 (11-21)

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Avanti was er eerst een foto sessie waar onze goede looks werden vastgelegd. Dus voor de wedstrijd was er al een ding zeker, iedereen zou op en top verzorgd het veld in komen. Of deze goede looks ook bij zouden dragen aan een overwinning, dat moest nog blijken. Misschien was de tegenstander wel zo overrompeld door onze stralende verschijning dat ze spontaan aan onze voeten zouden liggen…

Niets bleek minder waar, sterker nog, Avanti leek juist extra gemotiveerd (misschien wel uit jaloezie). En al vanaf de eerste paar aanvallen was duidelijk dat zij erop uit waren om onze knappe koppies te voorzien van een verdrietige gelaatsuitdrukking. Het ene na het andere schot vloog er bij hun in. Zelfs door de camera waar wij even daarvoor nog stonden, was hun scherpte niet vast te leggen. Zodoende bereikte zij al in de rust een aantal doelpunten wat ons in een hele wedstrijd nog niet is gelukt dit seizoen. Gelukkig konden wij aanvallend ook het een en ander klaarspelen en waren we met rust al over de helft van het aantal doelpunten wat in onze doelstelling stond. Inmiddels zaten de haren al wat minder goed en waren de hoofdjes wat roder. Dus de rust kwam precies op tijd zodat we onze haren voor spiegel weer in het gareel konden krijgen.

Dit leek zijn vruchten af te werpen in de tweede helft en liepen we het ene na het andere doelpunt in. Helaas hervonden zij  toch weer hun scherpte en werd de voorsprong gestaag groter. Door een aantal wissels werd er een kleine verjongingskuur doorgevoerd om het tempo wat op te voeren. Dit had wel het gewenste effect maar ging ten koste van de ingevette haren die daardoor wat wilder zaten dan de bedoeling was. Ondertussen vond Marije dat er wel genoeg aandacht was besteed aan de haren en ze besloot om spontaan haar buikspieren te gaan trainen (daar wordt volgende week een foto van gemaakt). Zelfs deze verrassingsactie werkte niet op de tegenstander en zo werd de eindstand bereikt.

Na de wedstrijd werd de schade opgemaakt tijdens het drankje, en bleek, aan de wilde haren en rode hoofden te zien, dat er hard gelopen en gewerkt was.Al met al kunnen we nu de conclusie trekken dat de mate van knapheid geen invloed heeft op de korfbalprestaties. Volgende week dus gewoon maar weer met de ‘straight-out-of-bed’-look het veld in.

Het is maar goed, dat we niet meer op de foto hoeven.

Volgende week mag Sven beschrijven of deze nieuwe tactiek zijn vruchten heeft afgeworpen.

Rick