ODO 2 – Tempo 3 (9-7)

Beste lezer,

Geen stukje van Martijn van Vliet deze keer? Wordt het doorgeven van de spreekwoordelijke pen nu al verwaarloosd? Nee, hier is een goede reden voor. Martijn vervangt op dit moment de geblesseerde Michiel Molendijk in het eerste. Dan schrijft de andere Martijn het stukje toch 😉

Nu door naar onze wedstrijd. Vorige week helaas verloren van KCC 3, terwijl er meer in had gezeten (terug te lezen in het gedicht van vorige week van Cynthia). Ditmaal was het Tempo 3 waar we tegen mochten strijden op een (jawel!) zonnige zaterdagmiddag. Tempo 3 was voor ons een totaal onbekend team, dus er viel weinig over de bezoekers te zeggen voor de wedstrijd. Zoals elke wedstrijd gingen we dan ook uit van onze eigen kracht. Voordat de wedstrijd begon hielden we 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Arne Vermeer. We begonnen de wedstrijd goed en kwamen op een mooie voorsprong van (dacht ik) 4-0. ODO 2 zou ODO 2 niet zijn als we deze degelijke voorsprong niet uit handen zouden geven, dus dit gebeurde en de tegenstander kwam weer terug tot 4-3. Helaas waren we nog niet van de plaatsfouten van vorige week af en kwamen we moeilijk tot scoren. Vlak voor het rustsignaal van de scheidsrechter schoot Thom een belangrijk balletje de korf in en gingen we met een stand van 5-3 de rust in.

Na een inspirerend praatje van Paul waren we weer helemaal klaar voor de tweede helft. Door goed samenspel van beide vakken creëerden we volop kansen die we helaas niet omzetten in doelpunten. We vergeten onszelf vaak te belonen met goals. Gelukkig maakten we wel genoeg goals en hebben de bezoekers uit Alphen aan de Rijn ons niet kunnen inhalen. Eindstand was 9-7 en dat zijn de eerste twee punten van het seizoen! Hopelijk de eerste van velen. Reserves, invallers, verzorgster en publiek bedankt, zonder jullie zijn we nergens. Volgende week mogen we wederom thuis korfballen, dan tegen PKC uit Papendrecht. Komt allen kijken! Hopelijk met dezelfde weersomstandigheden. Ik weet zeker dat Maaike een heel mooi stukje van deze wedstrijd kan schrijven.