ODO 1 – GKV (H) 1 (12-10) #FotoUpdate

#FotoUpdate: de foto’s staan online!

ODO 1 – GKV 1 (12-10). Vorige week heeft Iris de spreekwoordelijke pen uit de kast gehaald en is na haar epistel van vorige week, doorgegeven aan ondergetekende.

Gisteren mochten we ons opmaken voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Niet zoals gebruikelijk starten we om 15:30, maar voor het eerst dat ik mij kan heugen,  mochten we om 16:00 uur beginnen.  Na een praatje van Patrick, die hamerde op gestructureerd en functioneel korfbal, waren we klaar de wedstrijd. Na het inschieten en een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Arne Vermeer, floot de scheidsrechter in.

Net als vorige week startte het vak met de gezusters De Raadt, Thijs en Willem in de aanval en moesten Martijn van Vliet, Mark, Sanne van Altena en Lotte het slot op de deur houden. Al snel werd Willem onregelmatig gestopt onder de korf en betekende de daarop gegeven strafworp de eerste voorsprong van de wedstrijd. Lang van deze voorsprong hebben we niet kunnen genieten, want GKV schoot binnen een mum van tijd de 1-1 binnen. Martijn van Vliet had zijn vizier ook op scherp staan en maakt met een korfloze! doelpoging 2-1. Doordat we in de verdediging zo nu en dan nog onnodige overtredingen maken om acties van onze tegenstander proberen te voorkomen, kon GKV makkelijk uit een vrije bal weer op gelijke hoogte komen.

In de aanval werd er te snel gezocht naar moeilijke kansen en dit resulteerde erin dat we een doelpuntloze periode ingingen. GKV profiteerde hier dankbaar van een schoot de 2-3 binnen. Ondanks de moeizame aanvallen en het feit dat ook GKV niet scoorde in de tussentijd, schoot Willem met een droog afstandschoot de 3-3 op de borden.

ODO bleef moeite houden met scoren en ook in de verdediging niet het rolletjes. Eerst ging Willem tegen de vlakte in een duel en schoot zijn heer koel de 3-4 binnen en vervolgens werd er door ons een domme vrije bal weggegeven die het eerste echte gaatje opleverde. GKV nam een 3-5 voorsprong.  Omdat het andere vak de bankschroeven in de verdediging strakker had aangedraaid, had het eerste aanvalsvak meer aanvallen om op zoek te gaan naar de aansluiting. Via een vrije bal van Willem en een door Thijs veroorzaakte strafworp werd het gat naar GKV gedicht. Zaak was nu om de fouten uit de verdediging te houden en op zoek te gaan naar een voorsprong. Met een goed opgezette aanval die verliep over alle schijven, maakte Lotte met een schot de 6-5. In tegenstelling tot vorige week, waar we in een tijdsbestek van 5 minuten voor rust 3 doelpunten weggaven, speelden we nu wel lange, goede aanvallen. Deze les hebben we snel geleerd  en hierdoor konden we gaan rusten met een voorsprong.

GKV had echter de strijd niet opgegeven en kwam kort na rust weer op gelijke hoogte en maakte vervolgens ook de 7-8. Thom van Waardenburg was inmiddels binnen de lijnen gekomen voor Martijn, om zo meer reboundoverwicht in de korfzone te krijgen, waardoor we langere aanvallen konden gaan spelen. Mede door zijn sterke invalbeurt bleven we in de gelegenheid om de gelijkmaker te kunnen maken. Sanne van Altena schoot na een aantal aanvallen gedecideerd de 8-8 binnen en later bleek dat dit de laatste voorsprong voor de gasten uit Den Haag is geweest.

Thijs maakte na een geweldige doorbraakactie de 9-8, waarbij de twee heren van GKV geheel gedold werden. Vervolgens had de nekslag toegediend moeten worden door een strafworp te benutten, echter miste Willem deze cruciale (dacht ik op dat moment) stip. En zoals je dan wel vaker ziet in sportwedstrijden, profiteert de tegenstander daar direct van door wél te scoren.

De twee dames in het aanvalsvak vonden het tijd om de beslissing te forceren. Eerst was het Lotte die een geweldige doorloopbal maakte en vervolgens schoot Sanne van Altena met haar tweede, verre afstandsschot de beslissing binnen. Thom werd bedankt voor de bewezen diensten en Rick Vermeer werd als slot op de deur ingezet om de overwinning over de eindstreep te trekken.

De 11-10 en de 12-10, die volgde uit benutte strafworp door Willem (ja, nu zat hij gelukkig wel), waren slechts voor de statistieken. 4 punten uit 2 wedstrijden zijn we verder en ik ben positief verrast over de veerkracht van onze ploeg, die soms onnodig moeten tonen, om wedstrijden naar onze hand te zetten. Ook bij deze complimenten en een bedankje voor het publiek, dat weer in grote getalen aanwezig was en ons door moeilijke momenten heen kan trekken.

Na een lekker sappie was het tijd voor de traditiegetrouwe maaltijd. Met een grote groep ODO-ers zijn we eerst op de verenigingsfoto gegaan en daarna snel de kantine in om de heerlijke kibbeling of lekkerbek te gaan verorberen.

Met een aantal selectieleden en ook de voorzitter in ons gelederen, hebben we nog een vervolg gegeven om de 3P’s (Plezier, Passie en Prestatie) te herleven.  Een kort resume van de aanwezige ODO 1 spelers van deze avond is dat:

  • Thijs vandaag op dreef was omdat hij zijn nagels had geknipt met een nagelschaarknipdinggeval en hij graag boeken van Dick Trom leest (of was het Dikkie Dik?)
  • Thom vaker op vrijdagavond in een hooiberg op zoek moet naar het speldenkussen om weer zo’n goede invalbeurt te laten zien
  • Mark zijn afdruiprekje vol zal staan met alle glazen en bordjes van alle versnaperingen. Ps. Mark, denk aan je pilletje en neem altijd een huissleutel mee.
  • Dat de bijbelcursus van Sanne van Altena zijn vruchten afwerpt en dat ze fan is van Engelse geiten.
  • Ik in de war ben of ik bovenstaande heb gedroomd en dat ik gewoon nog steeds in de wolken ben van de overwinning.

Bij deze gooi ik de pen in het hoenderhok (of leewenhok?!) en stop met schrijven. Hopelijk hebben jullie het stuk tot de laatste regel gelezen, anders heb ik voor Jan met de lange achternaam dit resume geschreven. Mochten er vragen zijn over het resume, richt je dan tot ondergetekende.

Volgende week zal Mark schrijven over onze 3e wedstrijd.

Groet en een geniet nog even van het weekend,

Willem