ODO 6 start competitie met klinkende overwinning

Na een lange mooie zomer is iedereen weer blij dat het korfbalseizoen weer gestart is. Hoewel het natuurlijk lekker is om een poosje niets te hoeven, zijn alle korfballers toch weer blij als het seizoen weer van start gaat. ODO 6 heeft de nodige wijzigingen ondergaan ten opzichte van vorig jaar. Er zijn de nodige junioren door gekomen ter aanvulling van het team, waardoor er nu 6 dames en 6 heren in ODO 6 zitten. Onder de bezielende leiding van Hans van Gastel werd aan de wedstrijd gestart onder een heerlijk zomerzonnetje. Tegenstander was Avanti 10, wat ook een jong en fris team is. De nieuwe samenstelling van het 6e leek nog even wennen, want de doelpunten wilden niet direct vallen. Avanti besloot om als eerste de nul van het bord te schieten, maar nog in dezelfde minuut mocht Arjen gaan staan voor een strafworp die hij er koel ingooide. Voor de Maaslanders was er op en erover, want Wouter zette met zijn doorloop en een schot de thuisploeg op een 3-1 voorsprong. Halverwege de 1e helft viel het eerste dames doelpunt aan Maaslandse zijde. Willianne wist met een prima afstandschot de 5e Maaslandse treffer te maken. De ruststand werd door Celine op het bord geschoten. Nadat zij er 7-3 van had gemaakt was het tijd voor de thee.
De tweede helft wilde het bij de gasten maar niet lukken om de gecreëerde kansen te verzilveren. Hoewel ook zij prima liepen te korfballen, wilde de doelpunten maar niet vallen. Ons 6e ging heel wat efficiënter met de kansen om. Wouter mocht kort na rust tweemaal aanleggen voor een schot, welke er beiden invielen. Het gat was intussen opgelopen naar zes verschil, maar toen had ook Avanti weer een juich moment. Nu kreeg ook ons 6e het wat moeilijker met scoren. Er waren meer aanvallen nodig voor er gejuicht kon worden. Veel ballen vielen net verkeerd of werden te kort geschoten, waardoor er veel één schots aanvallen volgden. Koen wist na 10 minuten de doelpuntloze te doorbreken en de 10-6 tussenstand op het bord te zetten. Avanti vocht voor wat het waard was, maar het wilde niet lukken om de ballen door de korf te gooien. Voor ODO was er al weer vrij snel het volgende juich moment, toen Wouter met een mooie doorloop zijn zesde doelpunt scoorde. Met nog ruim een kwartier te gaan kon het toch eigenlijk niet meer fout gaan in deze eerste wedstrijd van ons 6e in nieuwe samenstelling. Avanti deed nog wat terug door tweemaal op rij te scoren, maar Celine zorgde met haar afgeronde doorloop dat de marge weer terug op zes werd gezet. De eindstand werd echter door de gasten op het scorebord geschoten toen zij hun zevende treffer scoorden. Direct daarna floot Hans voor het eindsignaal, waarmee een 12-7 overwinning kon worden bijgeschreven in de boeken. Het publiek heeft weer van jullie genoten bij deze leuke wedstrijd. Volgende week hebben jullie al weer een vrij weekend, maar tijd om te rusten is er niet. Door samen te trainen zullen jullie elkaar nog makkelijker kunnen vinden in wedstrijden. Over twee weken staat de volgende wedstrijd voor jullie op het programma. Ook dan weer een thuiswedstrijd met als tegenstander Excelsior 5 uit Delft.