JULIANA NIET TE STOPPEN DOOR ODO.

Voor het vlaggenschip stond er deze week een avond wedstrijd op het programma. Tegenstander Juliana 1 speelt normaal op zondag en had de wedstrijd naar de avond geschoven, zodat het op volle sterkte kon aantreden. De thuiswedstrijd werd door ODO met ruime cijfers gewonnen, maar dat zou deze keer anders worden. Onder leiding van scheidsrechter Troost werd de wedstrijd aangevangen. Op het kleine grasveld was het weer even wennen voor de Maaslanders, waardoor na een aantal minuten de score door de thuisploeg werd geopend. Mark wist deze achterstand recht te zetten, waarna het andere vak het mocht gaan proberen om ODO op voorsprong te zetten. Het was echter de thuisploeg die met twee snelle doelpunten het eerste gaatje wist te slaan. Dit werd echter door Bart gedicht met twee afstandschoten, waarna Sanne A ODO op voorsprong zette. Het liep echter weer niet in dit aanvalvak, waardoor de verdediging na 12 minuten verdedigen bezweek onder de Gastelse druk en het weer gelijk was. Mark zou ODO voor het laatste op voorsprong zetten bij de 4-5 tussenstand, waarna de thuisploeg drie maal op rij de korf wist te vinden en een klein gaatje sloeg. Iris zorgde met haar doorloop weer voor de aansluiting, maar helaas was daar ook weer een doelpunt van Juliana. Met nog een vijftal minuten tot de thee wist ook Willem de korf te vinden en bracht hij de stand op 8-8. Tot de rust wist Juliana echter nog drie maal raak te schieten, zodat bij 11-8 de kleedkamers werden opgezocht.
In de tweede helft zou er beter naar de juiste kansen gezocht moeten worden, wilde ODO nog aanspraak maken op de punten. De thuisploeg kwam echter ook scherp uit de kleedkamer. Na het snelle doelpunt van Sanne A, wisten zij direct het verschil te vergroten naar vier verschil. Het zou ODO niet meer lukken om dit verschil kleiner te maken. Hoewel ODO toch redelijk veel druk gaf in de verdediging, wist de thuisploeg toch makkelijk de korf te vinden. Tot halverwege het tweede deel bleef het verschil vier, maar toen wist de thuisploeg met vier doelpunten op rij het verschil naar 20-13 te vergroten. Met nog een minuut of tien te spelen viel de wedstrijd dus al in het slot. ODO schakelde nog wel een tandje bij in een alles of niets poging, maar dit leidde alleen maar tot chaotische aanvallen. De rust werd weer hervonden en Daan kwam nog binnen de lijnen voor Michiel, zodat hij naast Willem ook voor het nodige gevaar kon zorgen. Bij de thuisploeg werden ook de nodige wissels ingebracht, maar dit was voor de afscheid nemers binnen de ploeg. Het slotakkoord was voor Judith die met haar schot de eindstand op 23-15 zette. Een grasveld lijkt niet aan ODO besteedt, want wij haalde ook deze keer weer ons normale niveau bij lange na niet. Deze keer schoten de gastheren echter met scherp, waardoor we wel een lesje effectief afronden kregen. Over twee weken alweer de laatste wedstrijd van dit bewogen seizoen. Tegenstander is dan DOT uit Oss, waar we in de heenwedstrijd door een wolkbreuk bijna van het veld gespoeld zijn met de punten op zak. Dit wordt ook de wedstrijd waarin we afscheid gaan nemen van een aantal mensen. Bij de spelers gaan Judith en Bart hun geluk beproeven bij buurvereniging Valto en Eline gaat stoppen om wat meer tijd aan andere dingen te kunnen besteden. Zoals bekend is dit ook de laatste wedstrijd van Dirk, waarin hij ODO weer aan een overwinning wil helpen om de Grand Finale op te luisteren. Als laatste zal ook ondergetekende voor het laatst in de dug out zitten. Om meerdere redenen heb ik besloten om weer te stoppen als teambegeleider en hoop voor de selectie en de nieuwe trainer dat er weer een vrijwilliger opstaat die mijn taken overneemt. Voor zowel de trainer als de spelers is het een must dat zij zich niet met randzaken moeten bezig houden, maar op de wedstrijden kunnen concentreren. Rest mij nog om alle supporters te bedanken voor hun komst naar Oud Gastel en met name de reserves uit de A1 die hun vrije zaterdagavond er voor opgaven om bij ons op de bank te zitten.
Kampgangers een fijn kamp gewenst en tot over twee weken allemaal bij de Grand Finale, Arno.