ODO A1 – Maassluis A1   12-16

Door Niek

Zaterdag 9 mei ODO A1 – Maassluis A1. De inzet van de wedstrijd waren wederom 2 punten, die beide teams graag naar huis wilden nemen. Maassluis had deze punten echter harder nodig om zichzelf te behouden in de 1e klasse. ODO had de punten statistisch gezien midner nodig, want wij waren al veilig, maar wij wilden maar wat graag winnen van onze buren. Van alle drie de wedstrijden die we tegen Maassluis hebben gespeeld dit jaar, hebben we er drie gewonnen. We wisten van voorgaande wedstrijden dat Maassluis altijd heel scherp en snel startte, om vervolgens een vroege voorsprong op te bouwen. Voorgaande wedstrijden waren we in staat om deze achterstand om te zetten in een voorsprong, maar nu kregen we van André en Henk de taak om deze vroege achterstand te voorkomen. De wedstrijd begon met Lotte D, Claire, Wouter en Niek in de aanval. In de verdediging stonden Daan, Lennart, Lotte V en Lorraine.

De wedstrijd werd door beide ploegen sterk begonnen, maar toch was het weer Maassluis die de score opende. ODO wist al snel weer de korf te vinden, waarna er door beide ploegen over en weer gescoord werd. ODO maakte echter veel overtredingen waardoor Maassluis vaak mocht aanleggen voor een vrijebal. Maassluis kon op deze manier zonder veel energie te gebruiken makkelijk uitlopen tot een voorsprong van meerdere doelpunten verschil. ODO speelde opzich redelijk, maar we misten teveel kansen om de aansluiting te vinden. Ruststand 5-10 voor Maassluis.

Tweede helft kregen we de taak om het aantal overtredingen zo laag mogelijk te houden en om rustig met de kansen om te gaan. Maassluis had namelijk besloten om te gaan achterverdedigen waardoor we wel heel veel ruimte kregen, maar uitkwamen op ons schot. Dit deed Maassluis slim, want doordat ze ons zoveel ruimte gaven waren onze schoten slecht en konden we niet uitkomen op de doorbraak.

De tweede helft was ODO de betere partij, maar niet goed genoeg om de achterstand van de eerste helft nog goed te maken. Maassluis maakte nog een paar mooie goals waarna Koen erin kwam om nog iets toe te voegen in de aanval. De wedstrijd liep op zijn einde, met een stand van 12-16 op het scorebord. Publiek bedankt voor het kijken, ondanks de matige wedstrijd.