Vrijwilligers bedankt & invulling volgend seizoen

Door Jaap

Het einde van het seizoen vinden we een mooi moment om onze vrijwilligers te bedanken. Het bestuur biedt daarom de Grande Finale BBQ na de laatste competitiewedstrijd op 30 mei aan aan al de vrijwilligers bij ODO, of dat nu commissiewerk is, een team coachen, een keertje bardienst of het helpen bij het maken van de Praatpaal. We maken geen onderscheid in hoeveelheid, maar vinden het gewoon belangrijk dat iedereen er is. Uiteraard mogen alle andere leden, ouders en supporters ook gewoon komen eten, net als bij elke thuiswedstrijd van ODO 1.

Naast het terugkijken op en bedanken van vrijwilligerswerk van dit seizoen zijn we druk bezig met de bezetting van volgend seizoen. Normaal gesproken is dat de taak van vrijwilligerscoördinator binnen het bestuur, maar Margreet heeft inmiddels afscheid genomen van het bestuur en geniet van haar zwangerschapsverlof. Naast deze vacature zoeken we voor het bestuur een penningmeester. We overwegen ook een shuffel van diverse taken in het bestuur, dus ook als je interesse hebt voor een andere bestuursfunctie, neem contact met me op. Korfbalervaring niet vereist, enthousiasme des te meer!

Op het korfbaltechnische vlak zijn we op zoek naar een teambegeleider voor ODO 1. Arno heeft ons dit jaar uit de brand geholpen, maar heeft aangegeven dat het bij dit seizoen blijft. Arno bedankt dat je na je eerdere periode van vijf jaar ons dit jaar opnieuw wilde helpen. De taak van de teambegeleider is zorgen dat ODO 1 zich optimaal kan focussen op korfballen. Samen met een nieuwe trainer van buiten de vereniging is het fijn als iemand van de eigen vereniging zorgt dat ODO 1 op rolletjes loopt! De uitgebreide verslagen die Arno maakte zijn mooi meegenomen, maar is niet primair wat we bij de functie vinden horen.

Voor de technische commissie zijn we op zoek naar een scheidsrechterscoördinator (het toewijzen van scheidsrechters) en iemand die startende scheidsrechters begeleidt. Om de zo succesvolle maaltijden door te zetten hebben we naast Jaap en Marianne van Waardenburg een extra coördinator maaltijden nodig na het ‘vertrek’ van Margreet. Dit betekent niet zelf koken, maar de kookclubs aansturen, ondersteunen en zorgen voor de inschrijving.

Ook voor het wekelijkse clubblad zoeken we nieuwe Praatpaal-makers die eens in de +-5 weken de ingestuurde copy tot een net clubblad bundelen. Ervaring met Word is genoeg!

We bedanken iedereen (leden, ouders, supporters) die de vrijwilligers-enquête heeft ingevuld (niet gedaan? Klik!). Illustratief voor het feit dat we inmiddels geen vrijwilligerscoördinator meer hebben is dat we nog niet alle positieve reacties uit de enquête hebben kunnen terugkoppelen of contacten, werken we nog aan. Aanstaand weekend eet ik weer lekker bij ODO (Griekse maaltijd door Van Viersen c.s., geef je op!), dus heb je interesse in één van bovenstaande functies of wil je meer informatie spreek me aan. Mailen of bellen mag ook.

Groet, Jaap
voorzitter
06-24272330