ODO A1 – Achilles (Hg) A1   10-17

Door Henk & Andre

Zonder Lorraine en Rie van Leeuwen (beterschap) moesten we het opnemen tegen Achilles A1. Voor ons een onbekende tegenstander, daarentegen wel een hele bekende coach langs de zijlijn. Het strijdplan was weer uit de kast gehaald om de 2 punten in Maasland te houden. Want ook tegen een op papier betere ploeg heb je tenslotte altijd een kans.

Goed voorverdedigen, voorin heel kort verdedigen, geen korte kans weggeven en aanvallend vooral rustig blijven zoeken naar de goede kansen en niet te snel in de aangeef belanden. Veel afwisselen onder de korf dus.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Bij 3-3 maakte Achilles het gaatje naar 3-6 waarna er uiteindelijk een 6-9 ruststand op het nieuwe scorebord stond. 1e helft werden de opdrachten goed uitgevoerd, het grote geheel klopte,  nu kwam het nog op de details aan. Maar met een tevreden gevoel stapten we de kleedkamer uit.

2e helft konden we het niveau van de 1e helft niet helemaal vasthouden. Te weinig werd er nu afgewisseld en teveel aanvallen waar het vooral tijdens het plaatsen op de aangeef fout ging. Achilles maakte daar goed gebruik van en zette uiteindelijk een 10-17 eindstand neer. Koen en Isa mochten ook nog meespelen waarbij eerstgenoemde nog een doelpuntje meepikte. Beiden bedankt voor het reserve zitten.

Achilles was duidelijk een stapje verder dan ODO. Toch houden we na deze wedstrijd een positief gevoel over. A1 heeft naar hun vermogen gekorfbald, zeker de 1e helft goed gedaan allemaal. Achilles was een maatje te groot en mag met Valto uit gaan maken wie er kampioen in deze poule gaat worden.