DOEK VALT VOOR ODO NA 2E VERLIES OP KOAG.

Voor ons vlaggenschip was het zaalseizoen na de verloren wedstrijd van vorige week nog niet voorbij. Deze week stond weer KOAG als tegenstander in het veld om uit te maken wie van ons er direct zou degraderen naar de 2e klasse. Dirk had twee wijzigingen doorgevoerd in de basis. Michiel en Eline zouden vandaag op de bank starten. Hun plaatsen werden ingenomen door Thijs en Diana. Onder de bezielende leiding van het scheidsrechter duo Visser en Gerritsen werd er aan de wedstrijd begonnen. De eerste aanvallen van KOAG kon ODO prima te weerstaan en wist een 0-2 voorsprong te nemen. Na zeven minuten spelen kwam KOAG echter langzij bij 3-3 en wisten vanaf dit punt steeds een kleine voorsprong te nemen. Tot 6-6 wist ODO gelijke tred te houden met KOAG, maar toen wist de ploeg uit Krimpen voor het eerst een gaatje te slaan naar 8-6. Met nog tien minuten tot de rust moest ODO de rust bewaren en de aanvallen goed opzetten om het verschil niet te groot te laten worden. Met om en om scoren werd de ruststand 10-8 bereikt.
In de rust werden nog de nodige tips van de hand gedaan en werd er vol vertrouwen aan het tweede deel begonnen. Dit vertrouwen werd al snel geknakt door de Krimpenaren door het verschil te vergroten naar 11-8. De aanval van ODO wist maar niet door de verdediging van KOAG heen te prikken, waardoor er zes minuten later van vak gewisseld werd bij 12-8 en ODO dus in de achtervolging moest. Met drie doelpunten op rij wist ODO het gat te dichten tot 13-12 en leek alles weer mogelijk. ODO verzuimde echter om de gelijkmaker door de korf te gooien. KOAG hield het verdedigend weer knap tien minuten dicht, waardoor de Maaslandse verdediging zwaar onder druk kwam te staan. Er kon niet voorkomen worden dat KOAG het verschil weer langzaam uitbouwde naar 17-12 en de wedstrijd in het slot gooiden. ODO streed voor wat het waard was, maar dat was vandaag niet goed genoeg. Iris schoot uiteindelijk de eindstand 17-13 op het bord, waarna de prima leidende scheidsrechter een eind aan de wedstrijd maakte. Hiermee valt het doek voor ODO in de 1e klasse en moet er volgend jaar een klasse lager om de punten gestreden gaan worden. Publiek en reserves allemaal super bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun. Het heeft helaas niet zo mogen zijn, maar we hopen jullie allemaal weer langs de lijn te zien als we straks weer op het veld gaan spelen. Daar staat ons vlaggenschip op een gedeelde 2e plaats en kan gelijk in de eerste return een slag slaan in Sliedrecht tegen de koploper MERWEDE. Zover is het echter nog niet. Eerst gaan we dit verwerken, waarna we volgende week een oefenwedstrijd spelen tegen Weidevogels uit Bleiswijk als voorbereiding op de competitie. De kraker tegen MERWEDE staat op de 28e maart in de agenda en ik hoop ook bij u als supporter. Laten we met z’n allen de draad weer oppakken en ons gaan mengen in het kampioenschap van de veldcompetitie.
Tot ziens langs het veld iedereen, Arno.