Weidevogels A1 – ODO A1   14-13

Door Niek

Zaterdag 18 januari, de dag dat we het moesten opnemen tegen de koploper Weidevogels A1. De thuiswedstrijd eindigde in een 11-12 nederlaag. Na een bewogen week met veel onduidelijkheid hebben uiteindelijk Henk Goedendorp en André Pelikaan de scepter van de A1 opgepakt.

Voor de wedstrijd gaf André een inspirerende speech over het teambelang, dat koste wat kost optimaal moet zijn. Alleen als íedereen goed speelt kunnen we boven onszelf uitstijgen. Henk bevestigde de overduidelijke boodschap. Verder moest de passing perfect zijn, en verdedigend er bovenop zitten.

De wedstrijd begon moeizaam. Verdedigend zaten we er goed bij, maar aanvallend wilde het niet draaien. Veel eenschots-aanvallen doordat de schoten op het verkeerde moment gepakt werden. Nadat Weidevogels de score had geopend, beanwoordde Thom deze met een strafworp. Hierna liep Weidevogels echter uit tot 4-1 waarna Wouter scoorde na een goede combinatie met Thom. Weidevogels bleef heel rustig spelen, ondanks de druk van onze verdediging en scoorde vrij makkelijk van afstand. De doelpunten vielen over en weer met een ruststand van 6-4 als resultaat in het voordeel van Weidevogels.

De tweede helft begon scherp, en zou eindigen in een zenuwslopende slotfase. Nadat Weidevogels de score opende na rust en Lennart een strafworp scoorde kwamen we op de grootste achterstand die ons zou overkomen. 9-5. Na deze fase gingen de ballen gelukkig beter vallen want Nikki scoorde 2 snelle schoten waardoor het weer 9-7 stond. In deze fase van de wedstrijd waren we veel beter dan Weidevogels en scoordden 3x achter elkaar via Wouter en Lorraine 2x waardoor we langszij kwamen. Weidevogels antwoordde echter weer met 2 schoten. De slotfase die hiermee begon was verschrikkelijk spannend. De doelpunten vielen over en weer, Claire en ik ook nog eventjes mee spelen in de laatste paar minuten, maar het geluk stond niet aan onze kant. Weidevogels trok aan het langste eind door een afstandsschot te scoren in de laatste minuut.

De reactie van het Weidevogels-publiek sprak boekdelen. Misschien hebben ze ons wel onderschat. We hebben onze huid verkocht voor de hoogste mogelijke prijs. Deze wedstrijd beloofd veel goeds voor een nieuwe periode met Henk en André als coaches. Een periode waarin we onszelf moeten zullen hoeden voor degradatie. Ik ben benieuwd naar volgende week, als Excelsior op het programma staat.