ODO KAN GEEN VUIST MAKEN TEGEN KCR.

Door Arno

Na de verloren wedstrijd van vorige week tegen koploper Swift stond vandaag de wedstrijd tegen de andere koploper op het menu. De thuiswedstrijd tegen KCR zat nog goed in het geheugen. Vooral de topschutter van deze Ridderkerkse formatie schoot toen met scherp. Dirk had dus besloten om onze beste verdediger deze keer tegen hem op te stellen. Hiervoor zijn de heren koppels uit elkaar gehaald, zodat Michiel vandaag naast Bart speelde die het tegen de langste heer van KCR moest opnemen. Mark was niet fit, maar wilde wel aan de wedstrijd beginnen en kijken hoever hij zou komen. Onder leiding van scheidsrechter Kleijer ging de wedstrijd van start. Binnen 15 seconden had de thuisploeg de eerste treffer er in liggen. Niet veel later kwam ODO via een strafworp op 2-0 achter. Deze achterstand werd door Bart en Eline weggepoetst, waarna ODO door het doelpunt van Sanne even later op een 2-3 voorsprong kwam. Na de gelijkmaker uit een vrije bal nam ODO opnieuw het initiatief. Judith scoorde haar vrije bal en even later werd een ODO aanval met een overtreding gestopt, waardoor Bart ODO op 3-5 bracht vanaf de stip. KCR zette dit weer recht en nam direct een voorsprong door de toegekende vrije bal en strafworp af te maken. Deze achterstand werd weer weggewerkt met de doelpunten van Iris en Willem. Even later bracht Bart ODO weer aan de goede kant van de score, maar dit duurde helaas weer niet lang. Aan de ander kant wist een dame van een foutje te profiteren en maakte weer gelijk. ODO kwam nog één keer op voorsprong met het doelpunt van Mark, die kort hierna het veld zou verlaten. Eerst zou de thuisploeg de achterstand weer omdraaien naar een kleine voorsprong. Toen kon Mark echt niet meer verder en maakte Martijn V zijn debuut in het vlaggenschip. ODO zou weer aanhaken bij 11-10 door het doelpunt van Iris, maar KCR kon voor de rust een gaatje slaan door twee strafworpen en een afstandschot. ODO kon hier slecht één treffer van Willem tegenover zetten, zodat de kleedkamers bij 14-11 werden opgezocht.
In het tweede deel zou ODO de verdediging nog beter uitvoeren, maar in de aanval werd af en toe nog te onrustig gespeeld. Dit resulteerde in plaats fouten en onnodig balverlies, waardoor het niet lukte om de inhaal slag te maken. Uiteindelijk viel de eerste bal na de rust weer in het voordeel van de thuisploeg door de korf. Na de vakwissel waren het Bart en Michiel die weer de aansluiting maakte, maar het andere vak kreeg het niet voor elkaar om het gat te dichten. Door om en om te scoren stond het na 49 minuten spelen 19-16 en leek er nog wel wat mogelijk. Martijn werd gewisseld voor Thijs om te proberen meer rebound te kunnen pakken in dit vak. Het lukte helaas niet meer om het tij te keren. KCR wist met nog drie treffers de wedstrijd in het slot te gooien en speelde de laatste 7 minuten gecontroleerd uit. Het was Eline die de eindstand op 22-17 schoot, waarna de prima leidende scheidsrechter voor de laatste keer floot. De wisseling van de heren koppels lijken goed gewerkt te hebben, hoewel het vooraf gestelde doel niet gehaald is. Het streven was om KCR onder de 20 doelpunten te houden, maar helaas hebben we te veel strafworpen tegen gehad en maakte we het hen dus te makkelijk. Hoewel deze zeven strafworpen niet allemaal even terecht waren, moeten we toch minder overtredingen maken in de paalzone om deze cadeautjes te voorkomen. Dit moeten we volgende week zien te voorkomen in de derby tegen Valto. Ook zij hebben met scherp schietende heren, maar zolang wij niet te veel overtredingen maken worden onze kansen op de punten alleen maar groter. Reserves, publiek en invallers bedankt voor jullie tijd en inzet, vooral Thijs en Jannes die op de valreep opgetrommeld werden. Volgende week zetten we weer ons beste beentje voor om u allen te vermaken en natuurlijk de punten in Maasland te houden.