De 7 redenen waarom het vijfde had moeten winnen.

Door Dré

Met enige regelmaat, laten we zeggen net wat vaker dan af en toe schrijf ik verslagje over de randzaken van het vijfde, de dag in het algemeen en de wedstrijd. Meest ook in die volgorde van prioriteit en attentie. En dan het uitkomen van de Praatpaal of vandaag de dag publicatie op de website gebeurd er of niks of op de app, training en daarbuiten allerlei opbouwende kritieken forward slash blijk van waardering. En ik weet nog niet zo goed welke elelementen in het stukkie daarvoor verantwoordelijk zijn. Aanwijzingen zijn wel dat onderwerpen over eten (example: pompoensoep, plaattaart met heel veel biet) het goed doen, alsmede het benoemen van spelers en hun daden. Afwezigheid van een stukje van concurrent stukjesschrijver R. v.d.H te M is ook goed voor het aantal clicks. Anyway met dit stukje een jump naar het popie jopie internetjournalistiek stijltje. Dat schijnt de gehaaste lezer dwingen uit te lezen. Ready, set, go! ODO 5 tegen DES 6.

 

De 7 redenen waarom het vijfde had moeten winnen.

 

1

We hebben vandaag Amber en Lieke speler. Ramona als reservist. En de Simon als de coach en inspirator. De dames zorgvuldig geselecteerd naar de te volgen tactiek uit de pool van dames. Gebaseerd op de eerste aanvaring met DES. Kleine Bram weekendje weg, Jeroen geblesseerd. Lees snel verder naar twee!

2
Gewaarschuwd tel je voor twee. De uitwedstrijd kenmerkte zich door een wat gelukkig verkregen voorsprong en een lange lange tweede helft. En nul punten in de ongezellige Hoornbloem.

3
In case you didn’t notcie. Een paarse vloer in de Hofstede. Hoe tof! En deze zaterdag was deze 70 minuten voor aanvang al tot onze beschikking. Het vijfde heeft nog nooit zoveel zaal gehad. Alle ruimte voor excellente voorbereiding Maar ook de DES valkuil van 60 minuten inschieten = moeie armpjes.

4
Scherp begonnen we aan de wedstrijd. Hadden zeker wat te melden tegen DES. Waarom stonden we er met rust eigenlijk maar met +1 voor? Op naar reden 5!

5
De tweede helft was maar dertig minuten. En dat is in het voordeel als je voor staat. Immers wie dan voor staat heeft gewonnen. Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd(J. Cruijff).

6
Ook ver in de tweede helft stonden we gewoon voor. Niet ruim, maar voor is voor. Beste was er bij DES ook wel af. Eerlijk gezegd ookgde ook ODO wel wat vermoeid. Behalve de Nikos en Jacco met hun eerste korfbalervaring in 2015 zo tegen de lente aan.

7
Vorige week tegen Excelsior veel ervaring opgedaan over slotfases. Daar was het uiteindelijk net genoeg voor één punt. Of beter net niet genoeg voor twee punten. Met zoveel ervaring zou het genoeg moeten zijn.

De titel heeft het al verklapt gewonnen werd er helaas niet. Met 11-12 was het wel verrekte spannend. Had toch echt gedacht dat het laatste schot raak zou zijn. Drie punten verloren in het nieuwe jaar. Na een paar biertjes was het toch een leuke wedstrijd. Volgende week Weidevogels uit. Ai, Ai.

 

Weekliedje®: Catfish and the Bottlemen – Cocoon (http://tinyurl.com/ODO5weekliedje)
Dré