ONDO (G) B3 – ODO B1   6-15

Door Bart de Vos

Toppers,

Sommige wedstrijden herinner je je direct na een seizoen. Een complete off-day met team of juist een geweldige teamprestatie waarin iedereen briljant speelt. Dat laatste kunnen we wel zeggen over afgelopen zaterdag. Wat een wedstrijd zeg.

Nadat B2 in de laatste seconde won (mooi schot Bodhi!) konden we vertrekken. Iets later dan gepland, maar geen probleem naar Hoek van Holland. Voorbereiding voor mij liep iets anders, maar dat is helemaal goed gekomen. Waarvoor alle credits aan de wedstrijdsecretaris Trudy, nogmaals dank!

De wedstrijd was nog niet begonnen of na 30 seconden stond het 1-1. Na een fase van ongeveer 8 minuutjes die nog wat moeizaampjes liepen en ook niet werd gescoord kwam de trein op gang. En hoe zeg. In het laatste kwartier van 1e helft werd er 9x gescoord. Dit gegeven op zich is al knap. Maar nog veel briljanter waren de goals zelf. De ene goal was nog mooier dan de anderen. Joyce en ik hebben onze ogen uitgekeken en staan genieten langs het veld. Combinatiespel tussen de dames waardoor Ondo 'zoek werd gespeeld', schot in het hoekje van SuperTuitel, degelijke afstandschoten van Bart, doorloopbal van Niels en een goal van Twan waar Ondo volledig werd zoek gespeeld na een aantal schitterende passes en loopacties. Mooi om te zien dat iedereen een bijdrage leverde aan de goals. Dit was echt fenominaal korfbal.

In de rust mocht er uiteraard even genoten worden van deze gallery-play. Maar daarna weer de focus op de 2e helft. Verdedigend hoofd erbij en geen domme dingen doen. Aanvallend proberen weer tempo te maken.

Zoals vaak na een fantastische helft is de andere helft minder. Maar dat is logisch. Desondanks zijn de 'cross-passes', diagonalen en rugkanten wel weer terug gekomen. En dat is mooi te zien. De aanvallen werden soms wat slordig in de passing, maar de aanval daarop werd dat weer goed opgepakt. Eindstand was terecht een 6-15 overwinning. Ook mooi om te zien dat Iris en Kim moeiteloos het laatste kwartier konden meedoen. Jullie hebben nog even lekker gespeeld. Goed gedaan dames!!
B1, een mooiere afsluiting konden we onszelf niet gegeven van het kalendjaar 2014. Na twee verloren wedstrijd tegen de nummer 1 en 2 hebben nu een serie van 3 winstpartijen. Aan ons om deze serie voort te zetten in 2015. En vanaf deze plek wens jullie en coachbuddy Joyce gezellige Kerstdagen en goede jaarwisseling met een gezond, fijn en sportief 2015. Wij zien elkaar weer op zaterdag 3 januari 2015. Dan wacht rode lantaarndrager De Meervogels.