ODO PAKT ZWAAR BEVOCHTEN ZEGE OP TILBURG.

Na de verrassende overwinning vorige week op titelkandidaat Vriendenschaar, was het zelfvertrouwen van de groep wel gegroeid. Zij zagen de wedstrijd tegen de onbekende tegenstander Tilburg uit de gelijknamige plaats in Brabant dan ook vol vertrouwen tegemoet. Deze tegenstander staat op een gedeelde 2e plaats, maar daar heeft ODO geen boodschap aan. Dirk had wat filmbeelden weten te bemachtigen en wist dat het een lastige tegenstander zou worden. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Velzen liet de tegenstander hun aanwezigheid gelden. Willem was gelijk scherp en wist binnen 30 seconden de openingstreffer binnen te schieten. Niet veel later werd er echter een overtreding gezien door de leidsman en mochten de gasten een vrije bal nemen die zij verzilverden. ODO kwam opnieuw op voorsprong, maar ook deze keer werd er weer een gelijkmaker gescoord. Toen nam Iris haar ploeg bij de hand en zette eigenhandig een 4-2 tussenstand op het bord met twee afstandschoten. Toch was het halverwege de eerste helft weer gelijk en moest ODO weer aan een nieuwe voorsprong gaan werken. Net als vorige week was ook nu Willem die met twee doelpunten op rij voor een 6-4 tussenstand zorgde. Bart deed er deze keer een schepje bovenop en zorgde vlak voor rust voor 7-4. De gasten hadden echter het laatste woord voor de rust en zette de ruststand 7-5 op het bord.
Na de rust wist Tilburg ODO lang van scoren af te houden, maar toch was het Maaslandse vlaggenschip degene die via twee doelpunten van Iris een gaatje van vier wist te maken. Pas na 10 minuten viel de eerste Brabantse bal door de korf, waarna ODO via de vrije bal van Judith het verschil weer terug op vier bracht. De gasten brachten vers bloed binnen de lijnen met een verse dame en heer. Deze heer wist met twee afstandschoten het verschil te halveren. Toen even later ook nog een doorloop gescoord werd, was het zaak voor de Maaslanders om de aanvallen goed op te zetten. Mark gaf ODO in de 18e minuut weer wat lucht met een afstandschot en ook Willem deed weer een duid in het zakje toen hij eindelijk een strafworp mee kreeg. De laatste tien minuten was de spanning om te snijden. Beide ploegen zouden om en om scoren tot 14-11 met nog een kleine vijf minuten op de klok. De erg fysiek spelende gasten deden er nog een schepje bovenop en maakte bewust overtredingen in de hoop dat ODO de vrije ballen zou missen. Deze missie lukte aardig, want de ODO aanvallen werden goed verstoord, waardoor er geen Maaslandse doelpunten meer gevierd konden worden. Het werd in de laatste minuut nog héél erg spannend toen de gasten weer aansluiting kregen bij 14-13. In de dying seconds nam de leidsman nog een vage beslissing door af te fluiten voor tijdrekken, terwijl ODO net aan een aanval begonnen was. Gelukkig was de tijd toen ook op en kon Tilburg geen laatste schot meer lossen. Twee zwaarbevochten punten worden bijgeschreven door ODO, wat nu samen met Fortis op de 6e plaats staat. KOAG, de tegenstander van volgende week, heeft verloren van Swift en blijven op twee punten staan. Volgende week speelt ons vlaggenschip dus een heuse vier punten wedstrijd in Krimpen aan de IJssel tegen KOAG. Uw steun is hierbij weer erg hard nodig, dus schrijf het alvast in uw agenda. De wedstrijd zal pas om 21:10 uur beginnen in sporthal De Boog aan de Krimpenerbosweg 2 in Krimpen aan de IJssel. Wij hopen dus dat u in grote getale achter ons vlaggenschip zult aanreizen om hen naar de broodnodige overwinning te schreeuwen.