Sterren komen, sterren gaan, alleen Elvis blijft bestaan

Door Dré

4) ONDO uit. Uitslag -8. Gemiddeld 2,9°C, normaal 5,2°C
Kruispunt Westerlee, of rotonde Westerlee eingelijk. Daar was ik toen ik het hoorde. Onderwijl slalommend om de pionnen en verkeersregelaars. Een NOS lezer met neutrale toon. Waar was u toen u het hoorde? In de Hofstede toen u even met telefoon speelde misschien. Of anders pas vanochtend toen u de teletekst opende voor het laatste vogelgriep nieuws. Of appte Thijs u ook geschrokken om 00:28 met “Ai ai zwarte dag!” En de dames converseerden door op de passagiersplekken richting ’s-Gravenzande, geen nieuws gehoord.

Het gaat dan natuurlijk over het trieste overlijden van Luc De Vos, de zanger van Gorki. Bieder van troost na bange nederlagen en de stem van de zuiderburen. Volgens NRC hoofdredacteur Peter Vandermeersch heeft De Vos een hele generatie in België beïnvloed: “Hij was de stem van mensen die in jaren tachtig volwassen werden. Bovendien was hij een ongelofelijk fijn mens. Zijn dood maakt me zeer emotioneel.” Gorki was vooral in Vlaanderen een enorm populaire band, in Nederland helaas in mindere mate. De groep, opgericht in 1989, maakte tot nu toe in totaal elf albums met daarop hits als Anja, Lieve Kleine Piranha en Mia met de in België beroemde zin “sterren komen, sterren gaan, alleen Elvis blijft bestaan”. Dichterbij was Gorki hofleverancier van meerdere ODO weekliedjes. Bijvoorbeeld op 6 februari 2011 met We zijn zo jong, na de eerste verlies na zeven gewonnen partijen. De volgende op 1 mei 2011 met Kamikaze, van het toen verse album Research en Development en gewoon omdat het een vette plaat is.

En wat maakt het dan uit dat je pas om half tien aan een wedstrijd mag beginnen in de Westland hal. Een spanende pot tussen ONDO 1 en Achilles 1 met verloting van pakken koffie in de rust al voorprogramma voor het sluitstuk. In creatieve opstelling liepen we tegen een achterstand op. Voor de bühne gecorrigeerd in de tweede helft. Met 18-10 naar huis, in een stille auto. Deze week heeft Gorki weer een weekliedje.

Invallers bedankt.

Weekliedje: Gorki – Anja (http://tinyurl.com/ODO5weekliedje)