ODO A1 – IJsselvogels A1   14-13

Door Niek

Zaterdag 29 november. Afgelopen twee wedstrijden gingen verloren, hoe graag we 't ook anders hadden willen zien. Elke ploeg in onze competitie heeft tot nu toe punten laten liggen, een bewijs dat geen enkele overwinning gratis is en dat geen enkele nederlaag kansloos zal zijn.

Lennart maakte tijdens het praatje duidelijk dat hij een vlijmscherp ODO wilde zien. Dat houdt in: communiceren, afspraken maken, sluiten in de verdediging en goeie kansen pakken. We begonenn de wedstrijd sterk en vooral verdedigend zaten we er goed bij. Soms iets te veel, wat resulteerde in veel vrijeballen tegen waar IJsselvogels graag gebruik van maakte. Lotte D maakte al snel de 1-0, waarna IJsselvogels hun eerste vrijebal scoorde en gauw daarna ook hun uiteindelijk enige velddoelpunt van de eerste helft. Ons antwoord kwam van Lorraine en 2x Lotte D waardoor de score op 4-2 kwam.  IJsselvogels kwam weer simpel langszij door een strafworp en vrijebal te scoren.  Zo ging de eerste helft over en weer. ODO was net iets feller en scherper, wat een 9-6  ruststand betekende.

Vervolgens begon de tweede helft een stuk langzamer. Het tempo van beide ploegen lag laag en de doelpunten vielen moeizaam.  IJsselvogels bleef vrolijk strafworpen en vrijeballetjes scoren zodat wij maar met moeite weg konden lopen. Zo brak er opeens nog een hele spannende slotfase aan waarin in de laatste minuut eerst de 13-13 werd gemaakt door IJsselvogels en vervolgens nog 14-13 voor ODO. Nikki maakte het karwei af, tot opluchting van de meeste mensen in de Hofstede.

Belangrijke punten zijn hiermee binnen. Volgende week moet er gespeeld worden tegen Avanti, een tegenstander die we al kennen van het veld. Als we een evenwicht vinden tussen ons enthousiasme en geduldigheid zijn wij in staat om elke wedstrijd te winnen. Volgende week dat maar eens bewijzen dus, door te winnen van Avanti. Ik heb er zin in.