ODO VERLIEST GELIJK OPGAAND DUEL VAN VALTO.

Hoewel ODO 1 nog zonder punten is, gelooft iedereen heilig in ons vlaggenschip. In de wedstrijden tegen de veld overgangsklassers Swift en KCR werd er een prima teamprestatie neergezet met respectievelijk 18 en 17 doelpunten. Er werd dus vol vertrouwen naar de uitwedstrijd van deze week uitgekeken. In De Lier wachtte Valto 1 als tegenstander. De eerste thuiswedstrijd had Valto gewonnen met 25-16, maar vorige week moesten zij hun meerdere erkennen in Tilburg. De thuisploeg was er op gebrand om ook deze week de punten in de Vreeloo hal te houden, maar ODO zou er alles aan gaan doen om de eerste punten te pakken. Na het voorstellen schoot de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Slabbekoorn uit de startblokken. Binnen 15 seconde had een Valto dame de 0 al van het bord geschoten. De eerste ODO aanval werd met een overtreding gestopt, waardoor Judith mocht gaan staan voor een vrije bal. Hiermee werd ook voor ODO de 0 in de eerste minuut van het bord geschoten. Er werd in een razend hoog tempo gespeeld, wat ook resulteerde in veel doelpunten. Beide ploegen scoorden om en om. Er was steeds een kleine voorsprong voor Valto, maar net zo vaak voor ODO. Zo wist Sanne de 1-2 te maken en was het na zeven minuten 3-4 dankzij Willem. Na elf minuten wist ODO het eerste gaatje van twee te slaan naar 4-6 door een strafworp van Bart en een schot van Mark. De thuisploeg wist dit echter binnen een paar minuten weer recht te zetten en nam weer een kleine voorsprong bij 7-6. Voor het publiek was het een waar doelpunten festijn, want in de 13e minuut maakte Bart het 14e doelpunt van de wedstrijd en zorgde dat het weer gelijk was. Het tweede kwartier zou het iets rustiger gaan met de doelpunten. Eline zorgde dat ODO weer even op voorsprong kwam door haar vrije bal ook af te maken. Helaas maakte de ODO verdediging hierna een foutje en wist Valto vanaf de stip weer op gelijke hoogte komen. Nadat de thuisploeg weer een kleine voorsprong had genomen, wist Bart uit een omdraaibal de gelijkmaker weer te scoren. ODO wist deze voorsprong echter weer niet uit te bouwen en de thuisploeg nam met twee afstandschoten weer een kleine voorsprong, terwijl de laatste minuut al liep. Gelukkig voor ODO was Judith daar weer met een afstandschot die de ruststand op 11-11 zette.
Het tweede deel startte ODO weer scherp, maar toch duurde het een aantal minuten voor Willem met een strafworp ODO weer op voordeel zette. Nog in dezelfde minuut viel ook aan de andere kant weer een bal door de korf en was het weer gelijk. Nadat Mark ODO weer op gelijke hoogte bracht bij 13-13, zou de thuisploeg in vier minuten tijd een gaatje weten te slaan naar 16-13. ODO toonde echter veerkracht en wist met de doelpunten van Iris, Sanne en Willem weer op gelijke hoogte te komen. Met nog een tiental minuten op de klok was de wedstrijd nog helemaal open. ODO was echter even niet scherp in de verdediging, waardoor de heren van Valto met twee wegtrekballen weer een gat wisten te slaan naar 18-16. Met de verzilverde vrije bal die zij in de 25e minuut meekregen, werd de wedstrijd wel in het slot gegooid. ODO trok in de slotfase nog wel alle registers open, maar Valto zou de wedstrijd vakkundig uit spelen. Sanne zorgde nog voor 19-17, maar Valto duldde geen tegenstand meer en maakte het verschil weer drie. Het slot akkoord was echter voor ODO, want Bart schoot de eindstand 20-18 op het bord. Helaas staat ODO weer na een prima wedstrijd met lege handen. Het zal de trouwe fans inmiddels wel duidelijk zijn dat ons vlaggenschip elke week een finale lijkt te moeten spelen om in de 1e klasse behouden te blijven. Ook deze week was het weer een finale, waarin ODO de wedstrijd na vijftig minuten als los zand door de vingers zag glippen. Het in grote getale mee gereisde publiek heeft weer van ons vlaggenschip kunnen genieten. De spelers danken u weer voor uw komst en hopen volgende week met u een feestje te kunnen bouwen in de Hofstede. Het vlaggenschip zal dan spelen tegen Fortis uit Oost Souburg. Deze tegenstander heeft tot nu toe één wedstrijd gewonnen, maar heeft nog niet tegen de kampioenskandidaten gespeeld. We verwachten u dus allemaal weer op de tribune om ons naar de eerste overwinning te schreeuwen.