ODO 2 AAN ÉÉN HELFT GENOEG TEGEN ADO 2.

Na het verlies van vorige week, waar vooral de kansen niet werden afgemaakt, mocht ODO 2 vandaag in de eigen Hofstede proberen de punten in Maasland te houden. ADO 2 uit ’s Gravendeel was de onbekende tegenstander, waar dit tegen moest gebeuren. Onder leiding van scheidsrechter Fuchs schoten de Maaslanders uit de startblokken. Het was deze keer binnen 30 seconde dat Martijn V voor ODO de score openende. Het feestje duurde echter maar heel kort, want er werd ook direct aan de andere kant gescoord. Na de vakwissel ging ook de 2e aanval in hoog tempo op zoek naar de korf, die al snel door Thom werd gevonden. Ook nu was er weer snel een antwoord, maar toen ging ODO helemaal los. Met strak voor verdedigen en veel druk op de ballijnen wist ADO in de rest van de eerste helft niet meer te scoren. ODO 2 was ontketend en wist met acht doelpunten op rij, waarvan de dames de helft opeisten, naar een riante 10-2 ruststand uit te lopen.
Na de rust leken de gasten even herrezen, maar na vier minuten waren zij weer uitgeraasd en nam ODO het weer over. De aanvallen werden goed opgezet en het baltempo hoog gehouden. Met de schoten op de juiste momenten werd het verschil nooit kleiner dan 5 doelpunten. Sanne en Cynthia brachten ODO naar de 12-6 tussenstand na 10 minuten, waarna ODO weer verder ging met het uitbouwen van de voorsprong. Met Rick binnen de lijnen voor Jesse werd het Maaslands kwartiertje ingezet. De doelpunten werden wel minder talrijk, maar ook de gasten wisten, op de huid gezeten door ODO, de korf niet te vinden. Na de afgemaakte doorloop van Rick en nog een kort kansje van Martijn V, was bij ODO de pijp leeg. Het laatste doelpunt mochten de gasten maken, waarmee de wedstrijd eindigde in een dik verdiende 15-7 overwinning. Volgende week wacht er een heel andere tegenstander voor ODO. Er moet dan al om 14:10 uur aangetreden worden tegen Oranje Wit 3 in hun eigen hal in Dordrecht. Zij verloren deze week nipt van KCC en zullen deze thuiswedstrijd aangrijpen om zich te revancheren. Met de scherpte van vandaag zal de thuisploeg een harde dobber hebben aan ODO 2.