ODO VERLIEST IN EEN THRILLER VAN SWIFT.

De kop is er af. Na een periode van oefenen en selecteren was daar weer de eerste competitie wedstrijd in de zaal. Met twee nieuwe gezichten in het vlaggenschip werd naar Zeeland vertrokken. Bart en Judith hadden in de oefenwedstrijden het vertrouwen van Dirk Sercu weten te winnen, waarmee zij een plaatsje in de basis kregen. Met Mark, Bart, Judith en Iris in de eerste aanval ging de wedstrijd van start. De lange maar relaxte rit naar Middelburg, waarvoor dank aan de chauffeurs Koos en Gerard, was blijkbaar goed bevallen, want ODO startte scherp aan de wedstrijd. De openingsaanval van Swift werd vakkundig onderschept. Onze 1e aanval duurde niet veel langer, maar dat was omdat Mark bij 30 sec. speeltijd de openingstreffer er in schoot. Het zoeken naar de volgende treffer duurde te lang en de thuisploeg nam na 5 minuten met twee schoten even een kleine voorsprong. De ODO verdediging staat echter het hele seizoen al als een huis en zo ook weer in deze wedstrijd. Door strak verdedigen wist de thuisploeg geen gaatje te vinden en kwam ODO weer langszij. Niet veel later schoot Mark met zijn 2e treffer ODO naar 2-3. Dit werd echter weer snel recht gezet, maar toen wist ODO met een tussensprintje een gaatje te slaan naar 3-6 halverwege de eerste helft. Toen gooide de thuisploeg de korf op slot, waardoor ODO tien minuten moest zoeken naar de juiste kans. Dit duurde te lang en de thuisploeg wist weer aansluiting te krijgen bij 5-6. Willem zette ODO weer op een marge van twee met nog even veel minuten tot de rust. Deze marge was mooi geweest als die meegenomen kon worden naar de kleedkamer, maar de thuisploeg wist de aansluiting weer te maken. In de laatste seconden werd er nog een makkelijk gekregen strafworp gescoord, waardoor met 7-7 de kleedkamers werden opgezocht.
Een eerste helft waar niets op af te dingen was, maar we waren er nog niet. Het gevoel dat er iets te halen was vanavond kwam steeds meer naar boven. De eerste aanvallen liepen echte niet zoals we gewild hadden, waar de thuisploeg wel de korf wist te vinden. Zo keken we binnen een paar minuten voor het eerst tegen een achterstand van twee aan. Geen probleem voor Mark die vanavond weer ouderwets op scherp stond en binnen een minuut de stand weer gelijk trok. Tot halverwege de tweede helft zou ODO in het spoor blijven van de thuisploeg met wisselend ODO en Swift op een kleine voorsprong. Toen trok de thuisploeg even alle registers open en wist met vijf afstandschoten in evenveel minuten naar 17-13 voorsprong weg te lopen. Dit gat zou ODO niet meer kunnen dichten. Met nog een achttal minuten op de klok ging de thuisploeg langere aanvallen spelen en vooral harde schoten over de korf schieten. Het grote uitspelen was begonnen, waarin ODO vocht voor wat het waard was. Toen Willem de achterstand weer had gehalveerd werd er echter aan de andere kant weer gescoord. ODO wist in de slotfase nog wel driemaal te scoren, maar daar had de thuisploeg steeds weer een antwoord op. Zo werd met om en om scoren naar de 20 -18 eindstand toe gewerkt. Helaas dus met lege handen naar huis, maar zeker tevreden met het getoonde spel. De jonkies Bart en Judith hebben zich prima staande gehouden tegen deze, zichzelf tot doel gesteld, kampioenskandidaat. Bij Judith ging dit wel met wat extra tape, wat Leonie in recordtijd moest aanbrengen, maar verder geen rare dingen. Er kan dus met vertrouwen uitgekeken worden naar de eerste thuiswedstrijd volgende week tegen KCR uit Ridderkerk. Deze ploeg komt op het veld in dezelfde overgangsklasse poule uit als Swift, maar staan daar 4e. ODO zal dus alle zeilen moeten bijzetten om de eerste punten in Maasland te houden. Dit beloofd weer veel vuurwerk wat u niet mag missen. Kom dus op tijd naar de Hofstede om een mooi plaatsje op de tribune te veroveren en moedig vooral ook ons 2e aan wat de punten gaat verdedigen tegen ADO uit ’s Gravendeel.