ODO A1 – Maassluis A1   8-7

Door Lennart van der Lingen

Na een onrustige voorbereiding met veel blessures en wisselingen in de opstelling moest ODO A1 afgelopen zaterdag tegen Maassluis A1 dan toch maar laten zien dat het klaar is voor het zaalseizoen.

Met de geblesseerde Nikki en Lotte Dingjan aan de kant en dus met Daphne in de basisopstelling ging ODO A1 vlammend van start.

 

Afgesproken was dat we deze wedstrijd echt als 'wedstrijd' zouden ingaan en niet als 'oefenpotje'. En ODO A1 pakte dat heel goed op. Er werd fel verdedigd, op ieder schot van Maassluis zat veel druk en vaak werden er ballen onderschept. Aanvallend bracht ODO A1 veel energie en vaak waren er mooie, snelle aanvallen te zien. Het afwerken was nog aan de matige kant, daardoor kon Maassluis goed bijblijven. Of eigenlijk: ODO vergat gewoon verder weg te lopen.

4-2 bij rust, in een zaalwedstrijd….. Perfect verdedigd dus, goed aangevallen, maar slecht afgerond.

 

Maassluis kwam goed uit de rust. Het lukte ODO pas om Maassluis op te vangen na 4 goals van Maassluis. ODO A1 bleef goed en rustig korfballen. Het vak met Wouter, Thom, Lotte & Claire speelde goed samen en Wouter beloonde zijn harde werken van het hele seizoen, eindelijk met doelpunten.

De zakkende heren, waar we dit hele seizoen al tegenaan lopen, zijn nu voor onze heren steeds minder een probleem en dat moet vertrouwen geven!

Het andere vak met Daan,Niek/ Lennart, Daphne en Loraine speelde eigenlijk net zo goed, maar had veel meer moeite met scoren. Met name Loraine & Lennart werden steeds knap vrij gespeeld maar alles stuiterde eruit. Uiteindelijk wist Daan vijf minuten voor tijd een mooie goal te scoren. ODO kwam niet meer in gevaar, al moest het uitspelen echt nog wel beter!

 

Een goede prestatie met een lekkere winst als beloning. Wat weinig goals, maar die komen nog wel. Het vertoonde spel was goed en de wil om te winnen was weer terug. Precies op tijd, want volgende week mogen we weer voor 't 'echie'! 

 

Tot dan,

Lennart van der Lingen