ODO KOMT NET TE KORT TEGEN ACHILLES.

Na de zege op Fiks ging ODO vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd in de Haagse korfbaldagen. Als tegenstander wachtte Achilles 1, wat in de competitie 2e klasser is maar daar wel bovenin mee draait. Als “thuisploeg”mocht ODO de bal uitnemen en kreeg in de eerste aanval al een vrije bal mee. Deze werd door Eline netjes afgemaakt. Achilles wist ook in de eerste aanval te scoren en wist na de vakwissel snel onze aanval te onderbreken. Hierdoor kon de Haagse ploeg aan een voorsprong gaan werken, wat ook nog lukte uit de vrije bal die ze meekregen. ODO wist via het doelpunt van Jesse weer op gelijke hoogte te komen. Dat waren dus 4 goals in 3 minuten, maar toen werd het even stil. Beide ploegen wisten zes minuten de korf niet te vinden. Het was Achilles wat het uiteindelijk weer voor elkaar kreeg om te scoren uit een mooie combinatie onder de korf. Aan de andere kant deed Mark dit voor ODO van afstand en was het weer gelijk. Na weer een vakwissel wist Achilles voor het eerst een gaatje van twee te slaan uit een strafworp en weer een kort kansje onder de korf. Maar helaas voor de Haagse ploeg duurde deze voorsprong niet lang, want met twee afstandschoten van Mark en Eline was het weer gelijk. Met nog 6 minuten tot de rust was het zaak om te proberen een gaatje te slaan. Wat bij ODO niet lukte, lukte bij Achilles wel. Met een doorloop en twee afstandschoten wisten zij de ruststand op 5-8 te zetten.
ODO zou er in het 2e deel dus hard tegenaan moeten om deze achterstand goed te maken. Er werd strak verdedigd en het lukte Achilles pas na 6 minuten om te scoren. ODO had er toen al twee in liggen, waarmee ODO door de doelpunten van Eline en Bart op 7-8 kwam. Toen schoot Achilles helaas weer 2x raak, waardoor het gat weer drie doelpunten was. Na het doelpunt van Mark brak er voor ODO een mindere periode aan. Zeven minuten lang wilde de vele gecreëerde kansen maar niet vallen. Hier maakte Achilles dankbaar gebruik van door uit te lopen naar 8-13. Met nog slechts zeven minuten op de klok werd het zaak dat ODO de scherpte weer terug vond. Kees, er in gekomen voor Mark, wist een strafworp te verzilveren en Bart mocht van zijn tegenstander vrij aanleggen op vier meter voor de korf. Hij schoot deze koel binnen, terwijl de vier Achilles spelers klaar stonden om af te vangen en maakte er 10-14 van. Aan de andere kant viel helaas in dezelfde minuut weer een afstandschot door de korf. Het verschil van vijf was hiermee weer terug en met nog evenveel minuten op de klok wist ODO wat hen te doen stond. Achilles bleek al zijn kruit verschoten, want de laatste minuten waren voor ODO. Met vier doelpunten op rij van Eline, Jesse 2x en het schot Kees werd uiteindelijk 14-15 de eindstand. Een gevalletje van net niet, doordat ODO zich regelmatig liet opjagen door de tegenstander. Hierdoor werd er onnodig balverlies geleden en kansen om zeep geholpen. Helaas is ODO nu afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd vanavond tussen Achilles en Fiks. Dinsdagavond laat weten we dus pas of ons optreden in de Haagse korfbaldagen een vervolg krijgt. Hou de ODO site dus in de gaten of u woensdagavond in de Houtrusthal wordt verwacht.