Terugblik selectie bij aanvang zaalseizoen

Door Jaap

door Arno van Leeuwen

Komende week gaan de voorbereidingen voor het zaalseizoen weer van start. Tijd om nog even terug te blikken op de veldcompetitie. In de voorbereiding wisten de spelers van ODO 1 goed spel op de mat te leggen tegen de 1e klassers Valto en RWA. Ook de Belgische landskampioen in de zaal moest alle zeilen bij zetten om ons vlaggenschip er onder te krijgen. Hierdoor werd met vertrouwen uit gekeken naar de eerste wedstrijd in de competitie. In Veldhoven wachtte SDO als tegenstander en daar bleek ODO toch nog niet scherp genoeg. Er werd te slap aan de wedstrijd begonnen, waardoor er al snel tegen een achterstand aangekeken werd. De schade werd nog wel hersteld, maar er kon toch niet voorkomen worden dat de punten in Veldhoven bleven.

Vier dagen later wachtte kampioenskanditdaat Merwede. ODO wist er vorig seizoen op de Maaslandse mat nog van te winnen, maar de Sliedrechtenaren lieten er nu geen twijfel over bestaan. Zij hebben dit seizoen maar één doel en dat is het kampioenschap. Met deze twee verlies partijen bleek het vlaggenschip pas echt op scherp gezet. De trip naar Eindhoven bleek niet voor niets. PSV werd in de tweede helft goed aan banden gelegd, waardoor ODO aan de goede kant van de score wist te komen en de eerste punten binnen te halen. Deze overwinning smaakte duidelijk naar meer. De volgende thuiswedstrijd tegen BMC 1 uit Berlicum werd voortvarend gestart. Hoewel er prima aanvallen werden gespeeld, waren er maar 6 juich momenten voor de Maaslanders. De gasten hadden duidelijk veel moeite met de Maaslandse verdediging, want zij wisten slechts drie keer de korf te vinden. In de tweede helft waren de rollen qua scoren omgedraaid. De Maaslanders speelden vooral tegen zichzelf, waardoor de gasten vlak voor het einde langszij wisten te komen. Met veel inzet en een beetje geluk wist Sanne A de eer van ODO te redden door de winnende treffer binnen te schieten.

Door de blessure van Mark maakt Bart in Rotterdam tegen OZC zijn debuut in de basis van ODO 1. In de openingsfase neemt ODO direct het initiatief en weet een gaatje te slaan van 4 doelpunten. kan komt ook de thuisploeg op stoom en weet de schade voor de rust te halveren. Als na de rust de aansluitingstreffer wordt gemaakt weet ODO weer de korf te vinden en loopt weer uit naar een door OZC niet meer in te halen voorsprong. Na deze 3 uit 5 groeit het zelfvertrouwen en moeten de laatste twee tegenstander uit de poule rekenen op een ODO in een winning mood. De nummer twee Juliana komt op bezoek in Maasland met de bedoeling in het spoor van Merwede te blijven. Zij stuiten echter op de verdediging van ODO die staat als een huis. De gasten nemen in het begin nog wel een kleine voorsprong, maar dat weet ODO al snel te herstellen en gaat met een kleine voorsprong rusten. Na de rust loopt ODO verder weg en weet Juliana met strak verdedigen onder de 10 doelpunten te houden. Ook de laatste wedstrijd in het Brabantse Oss zou een prooi worden voor ons vlaggenschip. DOT 1 startte wel erg goed en wist in no time een 2-0 voorsprong te pakken, maar daarna was het de beurt aan ODO. De verdediging deed weer zijn werk en ODO gaf DOT het nakijken. Terwijl het steeds harder ging regenen werden de ODO aanvallen zorgvuldig opgezet en kwam de tegenstander nog maar één keer echt dichtbij. Met weer een paar doelpunten op rij werd de overwinning veilig gesteld en kan ODO als nummer 2 terug kijken op een goed resultaat tot zover. Natuurlijk zeggen we nu, “jammer van de eerste twee wedstrijden”, maar volgens mij kunnen we tevreden zijn.

Komende weken gaan we wennen aan de nieuwe harde ondergrond van de zaal. Na een tweetal trainingen zijn er alweer de eerste oefenwedstrijden die gespeeld worden in het kader van de Haagse korfbaldagen. Tegenstanders zijn daar Fiks uit Oegstgeest, die we natuurlijk allemaal nog kennen van vorig seizoen, en Achilles uit Den Haag. Afhankelijk van de resultaten van deze wedstrijden kunnen er nog meer wedstrijden volgen. Voor de competitiestart staat er in ieder geval nog een oefenwedstrijd gepland in Vlaardingen tegen Oranje Nassau/Spirit, waarna het op 8 november dan echt van start gaat.