DES (D) B2 – ODO B1   1-5

Door Margot de Winter

Hallo allemaal,

Zaterdag moesten we vroeg uit de veren om een lekker potje te korfballen tegen DES B2. Al zingend kwamen we netjes op tijd aan. Misschien iets te op tijd want de kantine was nog niet open. Na de passessie van de shirtjes begonnen we dan met warmlopen en inschieten.

Het fluitsignaal klonk en we begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Na een tijdje kreeg het vak van Bart M een vrije bal. Dat was 'De eerste vrije bal' zoals we die donderdag genoemd hadden. Het pakte goed uit want Bart M scoorde hierdoor een mooie doorloopbal en DES stond er versteld van. We hadden veel kansen vlak onder de korf maar die wilden nog niet allemaal zitten. Verdedigend ging het prima, we zaten er goed bovenop en we gingen veel minder jojo'en dan tegen ONDO. Ze hebben daarom ook maar 1 keer gescoord voor de rust en wij 4 keer (strafworp, doorloopbal, schot en vrije bal).

Na de rust zouden we er weer vol tegenaan gaan maar dat was niet echt het geval. We speelden een beetje saai en basic, weinig beweging waardoor de bal een paar keer onderschept werd en naar de verdediging ging. Gelukkig kon ONDO het niet meer opbrengen om nog een keer te scoren en wij wel. De eindstand was 1-5, terecht.

Vera bedankt voor het invallen, we zullen je vast nog wel een keer nodig hebben.