ODO A1 – Excelsior (D) A1   13-5

Door Lotte Dingjan

Hallo,

woensdag avond half 9, ODO A1 – Excelsior A1. Best laat, maar dat mocht het resultaat niet in de weg staan. De wedstrijd liep vooral in het begin erg lekker. We speelden ze in onze aanval weg door middel van een aantal mooi uitgevoerde combinaties. Ook hielden wij verdedigend goed stand en zaten er bovenop zodat hun schoten niet heel gevaarlijk waren. Mede dankzij het goede spel onderling kwamen we op een 5-0 voorsprong! Hierna deed Excelsior voor het eerst wat terug door middel van een schot. We bleven onze aanvallen goed verzorgen waardoor we zat kansen kregen en we onze voorsprong verder uit konden bouwen. Dit deden wij ook en zo stond er in de rust een 8-1 tussenstand op het bord.

Al scoor je er in een helft 8 en laat je er maar 1 door, kan je er zeker van zijn dat je het goed hebt gedaan. De kunst is dan echter om het vol te houden. Het eerste doelpunt na rust viel ook aan onze kant. Hierna vielen de doelpunten over en weer. Vooral aan het einde merkte je dat we moe waren en dat het wat minder vlekkeloos liep. Gelukkig hadden we een ruime marge en hoefte we ons over de einduitslag geen zorgen te maken. Gezien de kansen had er meer gescoord mogen worden, maar als je 13-5 van Excelsior wint heb je het goed gedaan. We hebben een prima teamprestatie geleverd. Laten we dit doorzetten naar zaterdag en de punten mee naar Maasland nemen.