ODO 2 KOMT TOT PUNTENDELING IN VELDHOVEN

De jonkies van ODO staan aan het begin van de competitie in de reserve 1e klasse, dankzij het kampioenschap van ODO 3 vorig seizoen. Deze “oudjes” spelen ook dit seizoen weer 2e klasse en laten de jonkies hun verworven promotie benutten. Een mooie uitdaging voor ODO 2, wat voornamelijk uit oud A1 spelers bestaat. Zij hadden zich tijdens de oefenwedstrijden prima staande gehouden tegen de tegenstanders die op hetzelfde niveau uitkomen. Iedereen was erg benieuwd hoe het hen zou vergaan in de eerste competitie wedstrijd. Het begin was niet best. De spelers verdedigde niet strak genoeg en de thuisploeg had al het geluk van de wereld met hun afstandschoten. In no-time stond ODO op een 5-0 achterstand en leek het op een walk over uit te draaien. ODO kreeg intussen wel wat kansen, maar ze wilde nog niet vallen. Bart was de eerste ODO’er die de bal door de korf kreeg. Met de doelpunten van Thom en Martijn M was het niet veel later weer een wedstrijd bij de 5-3 tussenstand. De thuisploeg wist echter weer met een doorloopbal het verschil te vergroten. De jonkies van ODO kregen echter steeds meer grip op de wedstrijd en wisten goede aanvallen neer te zetten. De 6-4 werd weer door Bart gescoord, terwijl hij langs de korf vloog. Voor de rust zou ODO de schade herstellen met twee doelpunten van Judith, die de ruststand op 6-6 zette.
Na de rust was het toch weer de thuisploeg die op voorsprong kwam, maar Bart schoot ODO weer op gelijke hoogte. In de volgende fase gingen de ploegen gelijk op. Er werden aan beide zijde lange aanvallen gespeeld en er werd om en om gescoord. Judith en Bart zorgden dat ODO tot 9-9 gelijke tred hield met de tegenstander. Toen nam ODO het initiatief over van de thuisploeg en met doelpunten van Thom en Martijn M uitliep naar 11-9. Deze voorsprong werd echter in korte tijd weer verspeeld, zodat we ons op konden gaan maken voor een spannende slotfase. Thom wist vanaf de strafworpstrip ODO weer op voorsprong te brengen, maar er waren nog een kleine 10 minuten te gaan. Het kon dus nog alle kanten op. De moegestreden Thom maakte plaats voor Michiel en zo wilde ODO de punten naar een veilige haven loodsen. Het lukte de ODO aanval niet meer om een goed uitgespeelde aanval te laten eindigen met een doelpunt. De wet van Murphy trad helaas weer in werking. Eigenlijk roep je het over jezelf af dat als je zelf niet scoort, de tegenstander dit vroeg of laat doet. De wedstrijd duurde voor ODO helaas 30 seconde te lang, want toen viel weer een wanhoopsschot van de thuisploeg door de korf en werd de wedstrijd bij 12-12 afgefloten door de matig leidende scheidsrechter. Toch blij met het eerste punt kunnen we ons gaan opmaken voor de volgende wedstrijd woensdagavond tegen Merwede 2, wat vorig seizoen kampioen werd in de 2e klasse. Eens kijken wat onze jonkies tegen dit Sliedrechtse geweld kunnen zetten.