ODO ontvangt Belgische landskampioen en Valto

Door Jaap

Aanstaande zaterdag 23 augustus worden bij ODO de eerste oefenwedstrijden gespeeld. Door de Belgische wortels van ODO coach Dirk Sercu hebben wij de Belgische nummer één van vorig zaalseizoen weten te strikken voor een driekamp samen met streekgenoot Valto.

Scaldis
Afgelopen zaalseizoen baarde Scaldis opzien door in een bloedstollende finale de gedoodverfde favoriet Boeckenberg met 28-29 te verslaan. Er wordt weleens gespeculeerd over hoe het niveau van de Belgische top in te schatten ten opzichte van de Nederlandse Korfballeague, in onderstaande video van de finale is in elk geval goed te zien dat ODO zijn borst mag gaan natmaken voor deze geduchte tegenstander.Aanvang 16.00.

Valto
Streekgenoot Valto promoveerde vorig jaar in de zaal naar de eerste klasse en handhaafde op het veld op dat niveau waardoor het een volwaardig eerste klasser is. Een niveau waar ODO ook weer graag naar toe wil, maar daar is nog een promotie op het veld voor nodig. Valto staat dit jaar voor het derde seizoen onder leiding van Marco Swikker. ODO komt Valto pas weer in de zaal tegen, dus een mooi moment voor een oefen-derby op het kunstgras. Aanvang 12.00.

ODO
Veel nieuwe gezichten dit jaar in de ODO selectie. ODO nam vorig jaar afscheid van routeniers Thijs Ramakers en Marije van Dijk, die in ODO 3 gaan korfballen, van Emma van Wijk, Thessa van de Tempel en Amber Blaauboer die vanwege stage of studie niet langer beschikbaar zijn en Koen Boekestijn die vanwege fysieke ongemakken met zijn vrienden in ODO 6 gaat spelen. Bram van Vliet is voorlopig niet beschikbaar vanwege zijn studie.
Daar tegenover staat dat de begeleidingsstaf amper gewijzigd is. Coach Dirk Sercu staat voor het tweede jaar aan het hoofd van de selectie, geflankeerd door Paul Marseille die de coaching van ODO 2 voor zijn rekening neemt. Leonie van der Boogert is opnieuw medisch verzorger. Door zwangerschap heeft Bianca Vreugdenhil helaas afscheid moeten nemen van haar taak als teambegeleider, een gewaardeerde functie die we tot heden nog niet ingevuld hebben gekregen. Oud ODO 1 speler André Pelikaan is geregeld op het trainingsveld te vinden om met de selectie te werken aan de core-stability.
De leegte die de vertrekkende spelers achterlaten wordt opgevuld door een zeer getalenteerde generatie die vorig jaar nog in de junioren zaten. Aan Bart van Leeuwen, Martijn van Vliet, Thom van Waardenburg, Cynthia Suijker, Diana Eijgermans en Judith Goedendorp om deze belofte in te lossen. Generatiegenoot Rick Vermeer is voorlopig geblesseerd.
De selectie wordt compleet gemaakt met de uit ODO 3 terugkerende Joyce van Gastel, die als cadeautje voor ODO 2 het eerste-klasser-schap meeneemt, iets dat ODO 3 vorig jaar verdiende met het kampioenschap en waar ODO 2 nu gretig gebruik van gaat maken.

Programma aanstaande zaterdag
Vanwege het drukke programma begint de dag al om 9.00 uur met de wedstrijd tussen ODO A2 en Valto A2. De geplande wedstrijd van A2 gaat niet door.
Benieuwd hoe klein de oogjes zijn na bijna een week Lierse Feestweek zijn, zorg dat u op tijd op ons terrein bent. De wedstrijd ODO A1-Valto A1 is saillant omdat de nieuwe coach van ODO A1 Lennart van der Lingen afkomstig is van Valto. Het belooft een mooie dag te worden die we traditie-getrouw afsluiten met een portie Saté. Inschrijven kan nog tot en met woensdag.

ODO A2- Valto A2 9 uur
ODO A1 – Valto A 1 10.00 uur
ODO 2- Valto 2 11.00 uur
ODO 1- Valto 1 12.00 uur
R Scaldis KC 2 – Valto 2 13.00
R Scaldis KC 1 – Valto 1 14.00
ODO 2 – R Scaldis KC 2 15.00
ODO 1 -R scaldis KC 1 16.00