ODO WK Pool – Update

Door Plus

Het WK is inmiddels al een week aan de gang; hoog tijd dus voor een update over de ODO WK Pool. Na twee overwinningen heeft Nederland zich zowaar al geplaatst voor de volgende ronde, terwijl Spanje wat eerder dan gepland de tickets richting Madrid al kan boeken. Van de 61 deelnemers hadden slechts drie mensen dit scenario voorspeld; Max van Viersen, Marco Aten en Hans van Gastel. Bij een enkeling vermoed ik dat hij Spanje gewoon per ongeluk vergeten is.

Na 21 van de 64 wedstrijden blijkt dat de vrouwelijke deelnemers iets beter voorspellen dan de mannen. Het verschil is slechts 1,5 punt (40,85 om 39,35), dus dat kan nog alle kanten op. Bij de teams is ODO 1 momenteel de koploper, ook hier zijn de verschillen nog erg klein; ODO E1 en ODO A2 volgen op minder dan één punt.

De trotse koploper van het individuele klassement is Anton &#39Chefe final&#39 Hanemaaijer. Voor mij als organisator is Anton de ideale deelnemer; hij helpt graag mee door me (zeer) regelmatig aan de tussenstand te herinneren. Zelfs na de nachtwedstrijden. Nogmaals hartelijk dank hiervoor, Anton…

Tenslotte nog een mededeling over de spelregels, en dan met name over de topscorer(s) van het toernooi. Het juist voorspellen van de topscorer levert je ook punten op. Wanneer meerdere spelers op hetzelfde aantal doelpunten eindigen, dan gaat de Fifa naar allerlei andere zaken kijken (assist, speelminuten, schoenmaat, sterrenbeeld, etc.) om toch maar één speler tot topscorer uit te kunnen roepen. Bij de ODO WK Pool hebben we dat echter al jaren anders gedaan; als meerdere spelers bovenaan de topschutterslijst eindigen, worden voor al deze spelers punten toegekend.

Succes allemaal in de rest van het toernooi!
Jannes