ODO 6 PAKT WINST IN KNOTSGEKKE WEDSTRIJD.

Nadat vorige week de wedstrijd tegen Vlug en Vaardig in Amsterdam voor de 2e keer niet door kon gaan door gebrek aan invallers, terwijl de hele vereniging nu vrij was, stond er nu weer wel een achttal in het veld. Tegenstander was Pernix 6, waar in de uitwedstrijd kansloos van werd verloren. Maar van ODO 6 is bekend dat zij erg afhankelijk zijn van de vorm van de dag, of eigenlijk de invallers van de dag. Vandaag werd het gat van de geblesseerde Lianne opgevuld door Laura uit de A2. Met Nikki, tevens A2, op de bank als reserve dame, maar zonder reserve heer werd er aan de wedstrijd begonnen. Onder een stralend zonnetje schoot ons 6e met een bliksem start schoot uit de blokken en wist in no time de 1-0 te scoren. Deze opening was zelfs voor mij te snel om te zien wie deze maakte. Niet veel later was daar ook de tweede treffer voor ODO, waarna er van vak werd gewisseld. Dit aanvalvak had aanzienlijk meer moeite om de korf te vinden. Zelfs toen zij een numerieke meerderheid kregen, door het wegvallen van een Leidse heer, bleven de doelpunten uit. Toen de wedstrijd zo ca. 20 minuten onderweg was werd er in gezamenlijk overleg besloten dat Pernix met een zwevende heer zou gaan spelen, zodat beide vakken uit 4 spelers bestonden. Tot de rust wist ODO de nul vast te houden en werden de kleedkamers opgezocht.
Na de thee wisten de gasten na acht minuten ook hun openingstreffer te maken en kwamen even later weer op één puntje. Het was dus intussen weer tijd dat ODO zou scoren. Max mocht dit doen vanaf de strafworpstip, waarmee er weer wat lucht werd gekregen. Er waren echter nog twintig minuten te spelen, dus geen tijd voor relaxen. Nikki, die intussen op de picknickbank was beland, kwam in het veld voor de geblesseerd uitgevallen Coriene. De gasten wisten hun zwevende heer intussen goed uit te spelen en met deze creatieve oplossing weer op gelijke hoogte te komen. Dit leek het einde te zijn van deze wedstrijd met een horror scenario. Na de hele wedstrijd voor gestaan te hebben leek het nu toch op puntendeling uit te draaien. Er was echter nog wat tijd, maar hoeveel dat was wist alleen Kees, de scheidsrechter, want de wedstrijd was een aantal keer stil gelegd. Dat de tijd begon te dringen was wel duidelijk, dus besloot Wouter om een poging te wagen, terwijl alle Pernix spelers onder de korf stonden. Koelbloedig werd de bal omhoog gegooid en viel door de korf naar beneden. Zo werd de winst in de dying seconds gepakt en werd de wedstrijd afgefloten bij een 5-4 eindstand waarna er aangeschoven kon worden aan de kebab tafel.