Vooruitblik: ODO ontvangt kampioenskandidaat DES

Door Jaap

Morgenmiddag tegen vijf uur is bekend of poule 2I een kampioen heeft en of ODO zich definitief gehandhaafd heeft. Beide opties sluiten elkaar niet uit, DES hoeft alleen te zorgen dat concurrent Merwede niet meer dan 1 wedstrijdpunt inloopt, ODO moet de voorsprong op de nummer 7 op minimaal 5 wedstrijdpunten houden. Nummer twee Merwede speelt thuis tegen nummer drie GKV, TOGO speelt uit bij onze buren van Dijkvogels, waarbij Dijkvogels bij winst zowel zichzelf als ODO een goede dienst bewijst.

 

Om 15.30 fluit arbiter Leon Stolk in. Wat er verwacht wordt is in elk geval weinig zon, wat regen, windkracht 5 en veel supporters. Het lijkt DES leuk om met een grote rood-witte colonne richting Maasland komen fietsen, we zijn benieuwd naar de foto's. Laten we er als ODO een goed publiek tegenover zetten, en in elk geval hopen dat DES geen kampioen wordt door winst op ODO. Alle andere gevallen is het de terechte kampioen in wording gegund. 

 

De uitwedstrijd ging ook gepaard met een stevige bries. Een achterstand werd aanvankelijk gerepareerd, maar in de tweede helft was het DES dat een gaatje van twee doelpunten succesvol wist te verdedigen. Trainer Dirk Sercu had gisteravond een goed gevoel overgehouden aan de training, terwijl toch iedereen door en doornat geregend was. Wat betreft omstandigheden is er gisteren alvast weer even geswitcht naar minder weer.

 

Voor de reserves van beide clubs staat er ook wat op het spel, DES 2 kan zijn koppositie handhaven en ODO 2 kan een goede sprong doen richting handhaving. Wat betreft doelpunten is het hopen dat er meer spektakel komt dan de 5-3 uitslag in Delft. 

 

We zien u graag morgen langs de lijn, rond half zeven 's avonds wordt er een heerlijke portie Kebab geserveerd door Rob van der Hak en zijn souschefs van #4.