ONDO (G) 1 – ODO 1   11-19

Door Thijs

Zaterdag stond de return tegen ONDO op het programma. Na een moeizaam begin van de veldcompetitie en de eerste winst vorige week, konden we nu laten zien dat we het goede niveau weer te pakken hebben. Ook zouden we bij winst al bijna zeker zijn van behoud in deze klasse.
Bij de wedstrijd van het tweede bleek al dat ONDO deze zaterdag zijn opstelling compleet had omgegooid. Omdat ONDO 2 het erg moeilijk heeft, stonden er vier basisspelers van het eerste bij ONDO 2 in het veld. Voor ONDO had dat het gewenste effect. Het won van ODO 2.
Voor onze wedstrijd betekende dat dat er vier andere basisspelers in het veld stonden dan verwacht. Met een mix van oudgedienden, jonge spelers en vaste basisspelers startte ONDO aan de wedstrijd. Voor ons was het blijkbaar toch even wennen want we begonnen wat moeizaam aan de wedstrijd. De eerste helft vielen we tegenwind aan. Daardoor werden veel aanvallen aan de achterkant van de korf gespeeld, waardoor het spel vaak statisch en voorspelbaar werd. Gelukkig waren we in de afronding wel scherp en ging de wedstrijd gelijk op. Het leek erop dat we met twee doelpunten verschil de rust in zouden gaan, maar nog twee snelle doelpunten vlak voor rust zorgden voor een comfortabele 4-8 voorsprong na 35 minuten.
In de tweede helft was het zaak om geconcentreerd te blijven en ONDO niet dichterbij te laten komen. Dit lukte goed want na een paar minuten lag bij ons de eerste bal al weer in de korf. De hele tweede helft bleven we goed doorgaan en konden de voorsprong steeds een beetje uitbouwen. Het was voor ONDO vandaag lastig om ons uit te schakelen, want de doelpunten werden door veel verschillende mensen gemaakt. Uiteindelijk heeft volgens mij iedereen wel zijn doelpuntje meegepakt. Bij ONDO kwamen er nog een paar spelers in die normaal in 1 staan, maar ook zij konden het verschil niet meer maken. Bij ons kwam Thessa nog in het veld voor Sanne, en pakte zo nog wat speelminuten mee.
We konden we wedstrijd rustig uitspelen en de scheidsrechter floot uiteindelijke bij 11-19 af. Door deze winst staan we nu op een gedeeld vierde plaats, samen met ONDO. De voorsprong op de nummer zeven is opgelopen naar vijf punten en met nog drie wedstrijden te gaan, lijken we zo goed als veilig te zijn. Als laatste wil ik nog alle supporters bedanken die zaterdag weer in de auto zijn gestapt om ons aan te moedigen! De komende twee weken staat er geen wedstrijd op het programma. De volgende wedstrijd is op 10 mei thuis. Dan staat de wedstrijd tegen DES op het programma, die kampioen kunnen worden. Mooi moment om voor een stuntje te zorgen! Van die wedstrijd mag Iris een verslag schrijven.