ODO A1 WINT UITEINDELIJK RUIM VAN DIE HAGHE A1.

Door Arno

Na het vrije weekend, waarin veel ODO’ers naar de zaalfinale zijn geweest, werd vandaag de competitie weer opgepakt. ODO A1 stond weer als afsluiter op het programma met als tegenstander Die Haghe A1. De geplande bondsscheidsrechter liet op zich wachten, maar gelukkig was Marco van de Beukel bereid om deze wedstrijd te leiden. Iets later dan gepland werd er begonnen met Niek naast Bart in het aanval vak. Het was weer even zoeken met elkaar in dit vak, maar het was na een paar minuten dan toch Bart die voor ODO de score opende. Helaas wisten de gasten even later gelijk te maken en mocht het andere vak het gaan proberen. Thom bracht ODO weer op voorsprong, maar daarna zou het 8 minuten duren voor er weer gescoord werd. Nadat er intussen al twee keer vanaf de stip gemist was wist Loraine uiteindelijk met een wegtrekbal de 3-1 binnen te schieten. In de volgende aanval maakt Judith het verschil drie, maar toen was de verdediging even niet bij de les en wisten de gasten ook weer te scoren. Het scoren ging vandaag weer moeizaam in de eerste helft, waardoor er na de doelpunten van Cynthia en Thom 6-2 op het bord stond met nog 10 minuutjes tot de rust. Nog even de concentratie vasthouden en met groot verschil gaan rusten lijkt dan in het verschiet. De gasten gooiden er echter een schepje bovenop en wisten met drie doelpunten op rij vlak voor rust weer de aansluiting te krijgen bij 6-5. Op slag van rust schoot Thom weer een beetje licht in de tussenstand en werden de kleedkamers opgezocht bij 7-5.
Er waren in de rust wel de nodige verbeter puntjes te bespreken, zodat met elkaar de voorsprong uitgebouwd zou kunnen worden. De eerste aanval van de gasten leverde niets op, waarna ODO A1 het weer ging proberen. Daar waar Die Haghe had gehoopt weer aansluiting te krijgen zagen ze het gat alleen weer groter worden toen Bart zijn doorloop netjes afrondde. Verdedigend was ODO in deze fase sterk, zodat het een aantal minuten later vier punten verschil werd. De ODO aanvallen wilde echter in het andere vak even niet lekker lopen, zodat de gasten met twee doelpunten weer erg dichtbij kwamen. Na een klein kwartiertje besloot Sven om Niek te vervangen voor Wouter. Voor ODO werd het nu zaak om weer te gaan scoren om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Het omgekeerde gebeurde toen Die Haghe van ver de 9-8 er in gooide. De volgende tien minuten zouden beide ploegen om en om scoren, waarbij ODO steeds uit liep en Die Haghe weer de aansluiting kreeg. Een kwartier voor tijd kwam Lotte in het veld op de plaats van Cynthia. Met nog tien minuten op de klok en een 12-11 tussenstand leek de wedstrijd nog helemaal open. Het slotoffensief wat door Lotte werd geopend, leverde ODO met nog twee doelpunten van Judith en het wegtrekballetje van Loraine de 16-11 eindstand op. Een mooie overwinning na een moeizame eerste helft. Helaas heeft de concurrentie ook gewonnen, waarmee het verschil met de top dus hetzelfde blijft. Volgende week zou onze A1 goede zaken kunnen doen om op gelijke hoogte te komen met de nummer twee HKV/OE A1. De thuiswedstrijd werd onnodig verloren door gebrek aan inzet, maar daar hebben jullie de laatste drie wedstrijden zeker geen last van. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat het volgende week een mooie revanche wordt op de wedstrijd van 21 september. Iedereen die tijd en zin heeft is van harte welkom op de Steenwijklaan 16 in Den Haag, waar om 17:15 uur de wedstrijd zal starten.